Megjelent: 3 éve

HR Portré: Ács László - Mercedes-Benz

"Nyugodt vizek nem nevelnek jó tengerészeket." Azaz a vezető nehéz időket átvészelve, szituációkat megoldva válik jó vezetővé. Ez a legjobb tanács, amit valaha kapott Ács László. A kecskeméti Mercedes-Benz HR-igazgatója azt értékeli leginkább munkatársaiban, ha képesek egyéni érdekeiken felülemelkedni és a cég számára legelőnyösebb döntést képviselni.

Névjegy
Ács László diplomáját a Janus Pannonius Tudományegyetem (ma Pécsi Tudományegyetem) HR szakán szerezte. 1998 óta különböző méretű cégek (150 – 3300 fő között) HR osztályain dolgozott. 2005-től HR vezető autóipari beszállító cégeknél (Rudolph & Hellmann Automotive, SYNCREON), 2010-2011-ben regionális HR vezető utóbbi vállalatnál. 2011 ősze óta dolgozik a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél Kecskeméten. Először Benefit & Compensation manager pozícióban, majd 2014 januárja óta HR vezetőként. Németül tárgyalási, angolul társalgási szinten beszél. Nős, 3 lány boldog édesapja.

1. Mire különösen büszke eddigi pályafutása során?
Amit elértem, azt saját erőből sikerült megvalósítanom, soha nem a kapcsolatok révén kaptam meg az érdekes munkalehetőségeket.

2. Mi volt a legjobb tanács, amit valaha is kapott?
Nyugodt vizek nem nevelnek jó tengerészeket, tehát a nehéz időket átvészelve, szituációkat megoldva válik a vezető jó vezetővé.

3. Mitől jó egy vezető?
Döntéseket (jó döntéseket) hoz és konzekvensen az értékrendje mentén valósítja meg a stratégiát. Motiválja és VEZETI (példamutatással is) a munkatársakat.

4. Mit becsül leginkább egy kollégájában, mit tolerál legkevésbé?
Legjobban azt értékelem, ha képes valaki a saját egyéni érdekein felülemelkedve magasabb szempontok alapján is megvizsgálni egy adott kérdést és adott esetben a cég érdekeit szem előtt tartva számára akár hátrányos döntést is képviselni tud.
Legkevésbé tolerálható számomra, ha valakinek nincs kedve az adott munkához és folyamatosan panaszkodik.

5. Van-e valamilyen technikája / elve a hatékony időgazdálkodásra?
Sokat segít az asszisztensem (Velkey Anikó), ő gondoskodik a maximálisan hatékony időbeosztásról. Természetesen ehhez tudnia kell, hogy számomra mi a fontos és aszerint proaktívan priorizál.

6. Szokott-e otthonról dolgozni? Ha igen, mennyi időt, milyen jellegű feladatokat intéz így el?
Otthon kevésbé szeretek dolgozni, szerintem az az idő a családé és ők is megérdemlik a minőségi időt.

7. Milyen tanácsot adna egy most 18 éves, pályaválasztás előtt álló fiatalnak?
Szerintem a legfontosabb az, hogy érdekelje a munkája és tudja szenvedéllyel végezni a napi feladatokat. Ez az érzelmi töltés szükséges ahhoz, hogy mások is elhiggyék és elfogadják azt, hogy az adott munkavállaló hitelesen nyilatkozik és tudja, miről beszél. Valamint természetesen a Mercedes-Benz által német mintára hazánkban is meghonosított duális képzéseket mindenképpen a figyelmébe ajánlanám, elsősorban itt Kecskeméten. :)

8. Mi kell ahhoz, hogy valaki versenyképes pályakezdő legyen HR-esként?
Érdekelje a szakma és sokat képezze magát egyénileg is.

9. Mi tart manapság a legnagyobb kihívásnak a HR-ben?
Olyan szolgáltatóként segíteni a cégek működését, mely azonos szemmagasságban, elfogadott partnerként tudja képviselni a személyüggyel kapcsolatos értékeket.

10. Hogyan kapcsolódik ki / töltődik fel munka után?
Család, gyermekek jelentik legnagyobb feltöltődést.

  • 2022.05.30AmCham HR Dream Day – motiváció és megtartás Találkozzunk a Kopaszin, ahol a Gallup londoni partnere beszél a nemzetközi HR trendekről, a legelismertebb hazai szakértőkkel együtt gondolkodunk motivációról, megtartásról, produktivitásról és adatvezérelt HR megoldásokról. Részletek Jegyek
  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Impresszum

HR Spirit – www.hrspirit.hu Kiadó: Monster Magyarország Kft. 1132 Budapest, Váci út 18.Ügyvezető: Zétényi AnnaFőszerkesztő: Karácsony... Teljes cikk

Miről szól a HR Spirit?

Kedv, bátorság, lélek, energia, spiritusz. Többek között ezt jelenti a „spirit” szó. Úgy gondoltuk, hogy ez a szó érzékelteti leginkább,... Teljes cikk

Mennyit keres egy HR-vezető?

Sorozatunkban a személyügyben kereshető összegeket vesszük nagyító alá különféle statisztikák segítségével. Kezdjük a HR vezetői pozícióval.... Teljes cikk