Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 éve

Idén is lesz Mesterségek Ünnepe a budai Várban

A gyapjú lesz a főszereplője a 27. Mesterségek Ünnepének, amelyet augusztus 17. és 20. között rendeznek meg a budai Várban mintegy 800 kiállító mester részvételével.

A fesztivál vendégeiként Kirgizisztán népművészei adnak keresztmetszetet népi kultúrájukból, tárgyaikból. A gyerekek a hagyományok szerint játékos formában ismerkedhetnek meg a népművész szakmák tudományával, az Újvilág-kertben található játszóházban népi játékokat próbálhatnak ki.

Esténként a Magyar Nemzeti Galéria előtt és az Oroszlános Udvarban koncertek és táncházi programok várják a közönséget, a Kézműves Étkek Udvarában sajt, kenyér, kolbász, bor, pálinka, mézeskalács egyaránt akad majd - közölte az esemény kommunikációjával foglalkozó cég az MTI-vel.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is fotóponton várják a viseletben érkező, belépőjeggyel érkező látogatókat. A Mesterségek Ünnepe hivatalos Facebook-oldalán pedig augusztus elsején fotópályázat indul, ahová korábbi és idei látogatói fényképeket lehet majd feltölteni "Vásárfia az otthonomban" címmel. Az idei fesztivál újdonsága, hogy négynapos belépőjegyet is lehet vásárolni.


Follow hrportal_hu on Twitter