Megjelent: 9 éve

Innovatív és inspiráló vállalkozókat keresünk

Az Ernst & Young ebben az évben is kiosztja az Entrepreneur Of The Year ("Az év üzletembere") díját, amelyre április 20-tól kezdődően három hónapon keresztül fogadja a jelöléseket, olvasható a sajtóközleményben.

2011-ben újra megnyílik a lehetőség a magyar üzleti, gazdasági és közéleti szereplők előtt, hogy jelölteket állítsanak az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year ("Az év üzletembere") programjában. A díj, amelyet "üzleti Oscarként" is emlegetnek, idén már hat kontinens ötven országának száznegyven városában, több mint ötvenezer résztvevővel van jelen. Az Ernst & Young nemzetközi elismerése az újító vállalkozó szellem valódi szimbólumává vált világszerte. Az egyetlen védjegyoltalommal ellátott üzleti díj a legjobbak közül is a legkiválóbbakat ünnepli. A kitartást, a teljesítményt, valamint az innovatív szemléletet emeli ki, és állítja példának minden üzletember elé.

"Az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year díját azért hívtuk életre, mert úgy gondoljuk, hogy a szabad vállalkozás intézménye és a sikeres vállalkozók adják egy egészséges gazdasági és társadalmi szerkezet alapját. A díj egyszerre fejezi ki a jelölteket állító magyar üzleti és gazdasági élet, valamint a győzteseket kiválasztó Független Bíráló Bizottság elismerését, a programban való részvétel ezért minden vállalkozó számára presztízsértékű. A pályázatok olyan szakemberek kezébe kerülnek, akik hozzájárulhatnak az üzletmenet kedvező alakulásához. A programban részt vevő jelöltek ráadásul marketing szempontból is hatékonyan mutathatják be munkásságukat, céljaikat, eredményeiket és üzleti moráljukat" - mondta Havas István, az Ernst & Young vezérigazgatója.

A héttagú Független Bíráló Bizottság nemzetközileg felállított kritériumrendszer alapján vizsgálja meg a vállalkozók által képviselt cégek üzleti teljesítményének megbízhatóságát, valamint fenntarthatóságát. A szakmai testület országosan elismert tagjai maguk is tevékenyen hozzájárulnak a magyar vállalkozók fejlesztési lehetőségeinek bővítéséhez. A bizottság összetétele ráadásul minden eddiginél jobban tartalmazza a vállalkozói lét összes meghatározó elemét.

2011-ben az Entrepreneur Of The Year ("Az év üzletembere") díj Független Bíráló Bizottságának tagjai:

 • Krisán László, a KA-VOSZ Zrt. vezérigazgatója,
 • Bodrogai Ferenc, a Forest-Papír Kft. tulajdonosa, a díj 2009. évi győztese
 • Hegedűs Éva, a Gránit Bank Zrt. vezérigazgatója,
 • Töröcskei István, a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. elnöke,
 • Lantos Csaba, a Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. Igazgatótanácsának elnöke,
 • Fodor István, a Budapesti Városüzemeltetési Központ Zrt. Igazgatósági elnöke,
 • Tibor Dávid, a Masterplast Group Zrt. vezérigazgatója.

  A fődíj "Az év üzletembere" mellett három különdíj kerül kiosztásra: a "Jövő ígérete", a "Merész újító" és a "Példakép" kategóriában. Hasonlóan az előző évekhez, idén is mindenki számára nyitott a jelentkezési/jelölési lehetőség az alábbi szempontok alapján:

  1. A jelölt által képviselt cég Magyarországon bejegyzett, és legalább két éve működik.
  2. A jelölt alapítója és/vagy legalább két éve említésre méltó tulajdoni hányaddal rendelkező tulajdonos-vezetője a cégnek.
  3. Tulajdoni hányada révén a jelölt jelentős személyes, gazdasági-vállalkozói kockázatot visel.
  4. A vállalkozás kimagasló teljesítménye a jelölt személyéhez köthető.
  5. Nem tagja az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year ("Az év üzletembere") díj Független Bíráló Bizottságának.
  6. Nem támogatója az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year ("Az év üzletembere") díjnak.
  7. Nem tartozik az Ernst & Young Entrepreneur Of The Year ("Az év üzletembere") díj támogatóinak érdekeltségi körébe.

  Az Ernst & Young honlapján (www.ey.com/hu) elérhető a jelentkezéshez/jelöléshez szükséges dokumentáció, valamint további részletes információ a programról.

  A jelölési szakasz 2011. július 15-ig tart, ezt követően a héttagú, évente megújuló Független Bíráló Bizottság hozza meg a végső döntést.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  A Design Terminal indítja el a régió első Virtuális Mentorprogramját

  A Design Terminal legfőbb célja most is az, hogy megadja a szükséges lendületet a startupoknak. Teljes cikk

  Online programozásversenyt szervez a Neumann Társaság és az ELTE IK

  Április 1-ig jelentkezhetnek általános és középiskolás diákok a kibertérben zajló Nemes Tihamér Online Programozási Versenyre három korcsoportban. Teljes cikk

  Meghosszabbították az Employer Branding Award 2019 nevezési határidejét

  Április 13-ig várják a pályaműveket a munkáltatói márkaépítési gyakorlatokat jutalmazó elismeréshez. Teljes cikk