Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Jobbik: még a bérekkel is csalnak az NFÜ-nél

A Jobbik szerint a kormány - felháborító módon - olyan szervezeti és működési szabályzatot fogadott el a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) számára, amely szerint a maximálisan foglalkoztatható 198 emberből 146-an legalább osztályvezetőként dolgoznak.

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese ismertette: az NFÜ összesen 146 belső szervezeti egységre tagozódik, vagyis átlagosan "1,35 dolgozó alkot egy szervezeti egységet", ami teljesen irreális.

A Jobbik szerint a "botrányos és vállalhatatlan" működési szabályzatnak az az oka, hogy az NFÜ esetében egy osztályvezető legalább 446 ezer forintot keres, míg egy vezető beosztás nélküli közszolgálati tisztviselő 45 éves korában is csak 307 ezer forinthoz juthat. Vagyis a javadalmazásbeli különbség a Jobbik számításai szerint legalább másfélszeres.

Volner János kiemelte: a költségvetési törvény szavazásakor a kormánytöbbség az NFÜ személyi jellegű juttatásaira 6 milliárd forintot, vagyis fejenként valamivel több mint évi 30 millió forintot biztosított.

A Jobbik szerint mindez annak fényében különösen felháborító, hogy az ügynökség rendszeresen köt olyan külsős cégekkel milliárdos nagyságrendű megbízási szerződéseket, amelyek során a megbízott cégek az NFÜ fő tevékenységéhez tartozó feladatokat lának el.


  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk