Megjelent: 9 éve

Jótanácsok nyugdíjba vonuló nőknek

Azt javasolja a negyven év munkaviszonnyal nyugdíjazásukat kérő nőknek az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője, hogy várják meg kérelmük beadásával a jogosultsági idő legvégét. Így elkerülhető a felesleges sorban állás a hivatalban.

Mészáros József az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy leghamarabb májusban juthatnak hozzá pénzükhöz azok, akik a magán-nyugdíjpénztári rendszerből az államiba mentek vissza, de szeretnék kivenni a reálhozamukat.

A nőknél meghatározott negyven év nem is szolgálati, hanem jogosultsági időt jelent. Ez alapértelmezésben a munkaviszony, ami azonban kiváltható gyermekneveléssel (például gyeddel, gyessel) töltött időszakkal is, de ez legfeljebb nyolc év lehet - tájékoztatott az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője. Mészáros József azt javasolja: minden nő gondolja végig az életpályáját, hogy megfelel-e a követelményeknek, és csak ezután kérelmezze a nyugdíjazását.

Fontos szempont, hogy ezzel nem érdemes előre, a jogosultsági idő letelte előtt jelentkezni az igazgatási szerveknél. Csak azok nyújtsanak be kérelmet, akik ebben az évben, tehát 2011-ben válnak jogosulttá a nyugdíjazásra - folytatta a főigazgató.

Ha valaki mégis szeretné tudni, miként is áll a szolgálati idővel, akkor ajánlott levélben aláírt kérelmet kell küldenie a megfelelő hatóságnak, és így választ kaphat a kérdésére.

InfoRádió
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter