Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Karriertanácsadás várja a BKF hallgatóit

Térítésmentes karrier-, életviteli és esélyegyenlőségi tanácsadással várják a hallgatókat az új tanévben is a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) - közölte az intézmény az MTI-vel.

images

A hallgatók által a legkeresettebb szolgáltatás a karriertanácsadás, amelynek keretében a hallgató és a tanácsadó közösen határozza meg a hallgató számára legmegfelelőbb munkahelytípust, majd ehhez kapcsolódóan a karriertanácsadó segít elkészíteni a megfelelő önéletrajzot, motivációs levelet, sőt a KarrierCentrum adatbázisából még az aktuális álláslehetőségeknek is utána tudnak járni - olvasható az intézmény közleményében.

Mint írták, sok hallgató számára jelentett egyedülálló lehetőséget az is, hogy szintén a pályázat keretében próba jellegű "assessment center" típusú felvételi eljáráson vehettek részt, azaz egy olyan kiválasztási eljárással ismerkedhettek meg, melyet ma már számos nagy cég, multinacionális vállalat alkalmaz a munkaerő-felvétel során.

Az életviteli tanácsadó a magánéleti vagy épp az iskolai problémák megoldásában segíti a hallgatókat. Ha valakinek családi, párkapcsolati problémái vannak, szorongással vagy alvászavarral küzd, vagy nem tud bizonyos eseményeket megfelelően feldolgozni, akkor kérheti a segítséget - ismertették egy másik szolgáltatásukat.

Az esélyegyenlőségi tanácsadó a fogyatékossággal élő vagy részképességzavarokkal küzdő hallgatók főiskolai boldogulását szeretné segíteni. Ennek során tájékoztatja az érintett hallgatókat a hatályos szabályokról, lehetőségekről, a főiskola által biztosított szolgáltatásokról. Felelős továbbá azért is, hogy a munkavállalók körében is érvényesüljenek az esélyegyenlőség szempontjai.

Mint felidézték, a BKF az Általános Vállalkozási Főiskolával közösen 2010-ben kezdte el megvalósítani azt a TÁMOP-pályázatot, amelynek keretében bevezette a karrier-, az életviteli és az esélyegyenlőségi tanácsadást. A három tanácsadói szolgáltatás a BKF valamennyi hallgatója számára térítésmentesen érhető el.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter