Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Kétezerrel kevesebb álláskereső Fejér megyében

Fejér megyében 2.025 fővel kevesebb volt az álláskeresők száma augusztusban, mint tavaly ugyanebben a hónapban volt, ez átlagosan 9,3 százalékos csökkenést jelent - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja hétfőn az MTI-vel.

A megye minden térségében csökkent az álláskeresők száma. A legnagyobb változás a sárbogárdi kistérségben volt, ahol tavaly augusztushoz viszonyítva 444 fővel kevesebben szerepelnek a regisztrációban, ami 21,8 százalékos csökkenés.

Az előző hónaphoz képest az álláskeresők száma csekély mértékben, 29 fővel (0,1 százalék) csökkent augusztusban, így Fejér megyében jelenleg 19.766 főt tartanak nyilván. A regisztrált álláskeresők gazdaságilag aktív népességhez viszonyított aránya 10,1 százalék, ez 2011 augusztusához viszonyítva 1,4 százalékponttal alacsonyabb értéket mutat.

Az idén augusztusban összesen 2.504 fő kérte nyilvántartásba vételét, ami az előző havinál 332 fővel (11,7 százalékkal), az egy évvel korábbinál 136 fővel (5,2 százalékkal) kevesebb.

Fejér megye nyolc területi kirendeltsége 2.509 munkahelyet kínált az álláskeresőknek, amelyből 1.180-at augusztusban jelentettek be a munkaadók. Az újonnan bejelentett állások túlnyomó része (68,8 százaléka) támogatott állást, azon belül is elsősorban közfoglalkoztatási munkalehetőséget jelentett. A tárgyhónap zárónapján a megye foglalkoztatási körzeteiben összesen 1.403 betöltetlen álláshelyre várták a munkaadók a megfelelő jelentkezőket.

Augusztusban a megye területéről csoportos létszám-leépítési bejelentés nem érkezett a munkaügyi központokhoz.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter