Megjelent: 8 éve

Kétszázezer forintos ösztöndíjat ad a legkiválóbbaknak az Edutus

A legjobb tanulmányi eredményt elért elsőéves hallgatóinak a költségtérítés nagyságával megegyező ösztöndíjat ad a Budapesten és Tatabányán működő Edutus Főiskola. Az összeg a képzéstől, szaktól függően elérheti a 200.000 forintot is. Az intézmény stratégiai főigazgatója elmondta, számításaik szerint 10-20 diák részesülhet a legkiválóbbaknak járó ösztöndíjban.

Dr. Tóth Gábor tájékoztatása szerint a kezdeményezés az Edutus Prémium programon keresztül valósul meg, melyet a főiskolát alapító MÜTFA Alapítvány is támogat. A felsőoktatás finanszírozásának átalakulására reagálva, a diákok anyagi terheinek csökkentésére szélesítette a hallgatók támogatási rendszerét az Edutus Főiskola: a nagy érdeklődésre számot tartó ledolgozható tandíj program mellett tehetséggondozó és a munkaerőpiac felé nyitó programokat indított Premium és Pegazus néven.

A programokkal a hallgatók képzését leendő munkaadóik támogatják, illetve az elsőévesek nem szorulnak diákhitel felvételére, mert az általuk megszerezhető források akár a teljes költségtérítés mértékét elérhetik. Egy, a napokban készült felmérés szerint az ország gazdasági felsőoktatási intézményei közül a legkedvezőbb pénzügyi konstrukcióban az Edutus Főiskolán sajátítható el a gazdálkodás és menedzsment alapképzési és a marketing mesterképzési szak.

A főiskola minőségi standardjaiban bízva 2012-től pénzügyi garanciát is vállal képzéseiért. Ha a hallgató a képzés feltételeit az előírtaknak megfelelően teljesíti és hat hónapig nem talál munkát, a főiskola térítésmentesen biztosítja az átképzést, azaz egy új - a diákkal közösen kiválasztott - képzésre. A hallgató választhatja azt a lehetőséget is, hogy az eredeti szakjának egy szemeszterre vonatkozó költségtérítési összegét egy összegben álláskeresési támogatásként megkapja.

A fokozott érdeklődésre reagálva az Edutus Főiskola felvételi információs irodát is nyitott Budapesten a Falk Miksa utca 1. szám alatt, és Tatabányán, a Stúdium téren. Az érdeklődők nem csak az Edutus képzéseiről kapnak tájékoztatást, a kihelyezett tanulmányi osztály munkatársai a teljes felvételi eljárásban segítenek, bármelyik intézménybe is jelentkezzen a leendő diák.

Az Edutus Főiskola tatabányai székhelyén mindenkinek kollégiumot - életmód és sport campus szolgáltatást - biztosít. A ledolgozható tandíj programjába a főiskola beemelte a ledolgozható kollégiumi díjat is, melyet - hasonlóan a ledolgozható tandíjhoz - a program keretében végzett munkával teljesíthetnek a hallgatók.

edupress.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk