kapubanner for mobile
Megjelent: 15 éve

Kik 2008 legjobb menedzserei?

A Menedzserek Országos Szövetsége által meghirdetett "Az év menedzsere 2008" című pályázat győztese: Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője. 2008 fiatal menedzsere Huszár Imre, az Electrolux Európai Beszerzési Központjának igazgatója, 2008 legjobb főnöke pedig Pozvai Zsolt, a Develor Zrt. vezérigazgatója lett.

A 13 tagú zsűri, amelynek tagjai a Joint Venture Szövetség, a Magyar Bankszövetség, a Menedzser Alapítvány, a Menedzsment Fórum, a Szervezési és Vezetési Tudományos Társaság és a Világgazdaság című lap képviselői, mindkét pályázat esetében egyhangú döntést hozott.

Dr. Ábrahám László 2008 menedzsere

Ábrahám László
Az 1955-ben született dr. Ábrahám László villamosmérnöki diplomáját a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, majd ugyanitt lett híradástechnikai szakmérnök. Doktorátusát a TV jelfeldolgozás témakörében védte meg. Közel 15 évig dolgozott a Videoton székesfehérvári gyárában. Többek között az ő nevéhez is fűződik a CD-gyártás hazai meghonosítása, továbbá az írható optikai diszk kifejlesztése.
Az IBM székesfehérvári részlegében high-tech tapasztalatokkal gazdagodott.

2001-től már az NI Hungary Kft. ügyvezetője. Igen nehéz feladattal kellett megbirkóznia, hiszen a high-tech műszeripar hazai gyárának debreceni beindítását vállalta. Ma már több mint 1000 alkalmazott nagy hatékonysággal és kiváló minőségi mutatókkal gyártja a teljes vállalatcsoport termelésének közel 90 százalékát. Ábrahám Lászlóra az egyedi vezetési stílus jellemző. Rugalmas személyiség, érzékeny a változásokra, fogékony az új lehetőségekre.

Menedzserei munkájában a kockázatvállalási hajlandóság, az innovativitás és a kommunikáció meghatározó szerepet játszik. A zsűri kiemelte Ábrahám László szociális érzékenységét, környezettudatosságát, a CSR szinte minden területén példamutató vezetői magatartását. Az ő kezdeményezésére vesz részt az NI Hungary Kft. a ROMASTER Programban, ami egy oktatási és tehetséggondozó támogatási rendszer szociálisan rászoruló, ám jó képességű roma diákok számára. A program a roma integrációt az oktatás támogatásán keresztül kívánja elősegíteni. Továbbá ő indította el a cégnél az úgynevezett Munka és Család Audit nevű akciót, amelynek segítségével a munka és a magánélet közötti egyensúlyt igyekeznek a munkavállalók igényei szerint alakítani. A cég fogyatékkal élő alkalmazottakat is foglalkoztat, és támogatja a gyesről, gyedről visszatérő munkavállalók alkalmazását.

"Az év fiatal menedzsere 2008" díj nyertese Huszár Imre

Huszár Imre
Huszár Imre 1973. decemberében született Budapesten, és jelenleg is itt él feleségével. Közgazdász, diplomáját a New Port Egyetemen szerezte, jelenleg MBA tanulmányokat folytat. Célkitűzésként a következőket fogalmazta meg: globális felsővezetőként támogatni a hazánkba irányuló tőkebefektetéseket és erősíteni a magyarországi szolgáltatási központok nemzetközi szerepét.

Pályafutását 1994-ben területi értékesítési vezetőként kezdte a Fundy Kft.-nél. 1995-ben került az Electrolux - Flymo Magyarország (kertészeti gépek) divízió élére, ahol az Electrolux Flymo márkanév piaci bevezetését kapta célul. 1997-től értékesítési és termékigazgatói pozíciót töltött be az Electrolux Home Comfort (klíma,- és fűtéstechnika) divíziónál, majd 1998-tól az Electrolux jászberényi porszívógyárának nemzetközi kereskedelmi igazgatója lett. Elsődleges feladata az újonnan felépült magyarországi porszívógyár kereskedelmi szervezetének és vevői kapcsolatainak kialakítása, a gyár kapacitásának folyamatos lekötése volt a termékek világszerte történő értékesítése révén.

Jelenlegi pozíciójába 2001-ben került. Küldetése az Electrolux globális beszerzési központ felépítése és annak hatékony üzemeltetése. Világviszonylatban a legoptimálisabb beszerzési források felkutatása, késztermékek gyártásának kihelyezése külső beszállítókhoz és az ehhez kapcsolódó teljes körű pénzügyi, logisztikai, műszaki, minőségbiztosítási és termékfejlesztési szolgáltatások biztosítása.

A Huszár Imre által vezetett Európai Beszerzési Központ három fővel indult. Ekkor még a legtöbb versenytárs Európában gyártotta a termékeit, míg az Electrolux az elsők között helyezte ki porszívógyártásának egy részét Távol-Keletre. Az Electrolux Csoporton belül sokan kételkedtek az új üzleti modell sikerében, de Huszár Imre vállalva a kockázatot, belevágott az üzletág kiépítésébe. A Kínában gyártatott termékek minőségét sikerült a versenyképes beszerzési árat megtartva, az Electrolux standardoknak megfelelő szintre emelni. Ezáltal olyan árszegmenseket tudott lefedni, melyet korábban a saját gyártású termékekkel nem lehetett. Jelenleg a beszerzési tevékenység és a saját gyártás jól kiegészíti egymást. A padlóápolási termékek beszerzése folyamatosan új termékkategóriákkal bővült, és az európai régió mellett megkezdődött a termékek értékesítése a világ számos más országába is. Tavaly a szervezet elnyerte a kisháztartási készülékek globális beszerzési, valamint az ehhez kapcsolódó teljes körű szolgáltatási feladatait is.

2008-ban a vállalat Huszár Imre irányításával kialakította a shanghai-i, globális beszerzési funkciókat támogató központot, melynek első számú vezetője is egyben. További eredménynek tekinti, hogy a szervizhívási mutatót sikerült 1 százalék alá csökkenteni, kialakított egy globális költség menedzsment szervezetet, illetve tovább növelte az üzletág nyereségességét.

Huszár Imre nagyon büszke arra, hogy egy olyan szervezetet hozhatott létre, mely előzmények nélküli a vállalatcsoporton belül. Sikerült bebizonyítania, hogy Magyarországon nem csak a termelésben vannak kiváló lehetőségek, de globális irányítási feladatokat is képesek magyar szakemberek világszínvonalon ellátni. Bízik abban, hogy munkájuk eredménye példaértékű és hozzájárulhat más magyarországi irányítási központok létrehozásához.

"A legjobb főnök 2008" díj nyertese: Pozvai Zsolt

Pozvai Zsolt
A 2. alkalommal hirdette meg a Menedzsment Fórum (www.mfor.hu) és a Menedzserek Országos Szövetsége "A legjobb főnök 2008" internetes közönségszavazást, amelynek győztese: Pozvai Zsolt, a Develor Zrt. vezérigazgatója lett.

Pozvai Zsolt 1970-ben született. A pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szerzett közgazdász diplomát, majd jogi szakoklevelet.

Már egyetemi tanulmányai alatt megkezdte szakmai karrierjét: projekt menedzserként, tanácsadóként és trénerként is dolgozott. Első vezetői megbízatása a Prosperity Training School vezetése volt, ezt követően került a kilencvenes évek meghatározó magyar reklámügynökségéhez a Hat Reklámhoz. Itt két éven keresztül operatív igazgatóként a cég átszervezéséért és háttértevékenységeiért felelt.
Különböző képzéseken vett részt Spanyolországban, Dubaiban és a bostoni Harvard Business Schoolon is.
1999-ben a nagyobb tréningcégek között számontartott Door Training Central Europe Kft-hez hívták a cég tulajdonosai ügyvezető igazgatónak. Az 1999 és 2003 közötti időszakban dinamikus növekedésnek induló vállalat 2002-re Magyarország, míg 2003-ra Közép-Európa legnagyobb tréningcégévé nőtte ki magát. Mindeközben elindult a regionális terjeszkedés is, első lépésként Csehországban és Szlovéniában.
2003-ban alapjaiban szervezte át a céget, amely Develor Tanácsadó Zrt. néven már mint tréning, coaching és tanácsadási szolgáltatásokat nyújtó komplex teljesítmény-menedzsment vállalat működik tovább, mára Európa 13 országában.
Pozvai Zsolt vezetésével a cég az elmúlt 10 évben forgalmát tekintve több mint a tízszeresére nőtt itthon, nemzetközi forgalma pedig megközelítette a 10 millió Eurót, a csoportban dolgozók létszáma meghaladja a 200 főt.
Eredményeiért 2002-ben megkapta az Év fiatal menedzsere díjat.

Pozvai Zsoltot az őt ismerők rengeteg energiával rendelkező, kreatív és emberközpontú vezetőként jellemzik. Erős értékrenddel bír, amit sikerei egyik fő okának tartja, munkatársaitól, de személyes környezetétől is elvárja ez etikus, korrekt viselkedést. Következetes a munkájában, ez őszinteséggel párosul, emiatt hajlandó akár a konfliktusok felvállalására is. Döntéseiben gyors és hatékony, meghallgat másokat, nehezen, de meggyőzhető, és hallgat a megérzéseire is. Önmagát mint egy tanulni képes, a változásokat kedvelő, az átlagost és a középszerűt elutasító stratégiai vezetőként jellemzi, akinek sikereiben óriási szerepe van a szerető és nyugodt családi háttérnek. Aktív társadalmi életet él, több szervezetben is tevékenykedik.

Kevés szabadidejét aktívan tölti: szeret utazni, sportolni, sporteseményekre járni, szán időt barátaira is, kortárs festményeket gyűjt, és egy ideje próbálkozik borkészítéssel is kis birtokán a Balaton felvidéken.

"Az év fiatal menedzsere" pályázat eddigi nyertesei:

2000 - Dr. Palkovics László, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.
budapesti fejlesztési intézetének igazgatója
2001 - Donkó József, a Bramac Kft. ügyvezető igazgatója
2002 - Pozvai Zsolt, a DOOR Training Central Europe Kft.
ügyvezető igazgatója
2003 - Bajnai Gordon, a Wallis Rt. Vezérigazgatója
2004 - Dorogházi Krisztina, a MOL Csoport adó- és számviteli
igazgatója
2005 - Rudas Gábor, a Klubrádió Zrt. vezérigazgatója
2006 - Essősy Zsombor, a Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezető igazgatója
2007 - Dr. Oszkó Péter, a Deloitte Zrt. elnök-vezérigazgatójaú
2008 - Huszár Imre, az Electrolux Európai Beszerzési
Központjának igazgatója


"Az év menedzsere" pályázat eddigi nyertesei

1995 - Sebesvári László, a kecskeméti Petőfi Nyomda vezérigazgatója
1996 - Dr. Járai Zsigmond, az MHB Rt. vezérigazgatója
1997 - Dr. Pongrácz Antal, a Szerencsejáték Rt. vezérigazgatója
1998 - Fodor István, az ERICSSON Hungary vezérigazgatója
1999 - Straub Elek, a MATÁV Rt. elnök-vezérigazgatója
2000 - Dr. Beck György, a COMPAQ Computer Magyarország
vezérigazgatója
2001 - Dr. Orbán István, az EGIS Rt. vezérigazgatója
2002 - Fekete István, a Henkel Magyarország Kft. elnök-vezérigazgatója
2003 - Terták Ádám, az Ernst & Young Kft. elnöke
2004 - Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Rt. vezérigazgatója
2005 - Takács János, az Electrolux Közép-Kelet-Európai Holdingjának vezetője
2006 - Mosonyi György, a MOL Nyrt. vezérigazgatója
2007 - Wáberer György, a Waberer Holding Zrt. elnök-vezérigazzgatója
2008 - Dr. Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék vezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese a közszféra szervezetei kategóriájában a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék.... Teljes cikk

Arnhoffer András, az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. elnök-vezérigazgatója

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese, az 51-500 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában, az Észak-zalai Víz- és... Teljes cikk

Bertók Attila, a Webstar Csoport cégvezetője

„Az Év Felelős Foglalkoztatója 2017” pályázat nyertese az 1-50 főt foglalkoztató szervezetek kategóriájában a Webstar Csoport Kft. Bertók... Teljes cikk