Megjelent: 12 éve

Komoly sérülésekkel járó munkabaleseteket vizsgált az OMMF

Szerdán és csütörtökön négy építőiparban bekövetkezett, komoly sérülésekkel járó balesetet vizsgáltak Budapesten a munkavédelmi felügyelők. A szűk harminc órás időszak mérlege három súlyos sérülés, köztük egy lábszár amputáció és egy haláleset - áll a lapunknak eljuttatott közleményben.

Szerda reggel, nem sokkal a munkakezdés után a 4-es Metró Baross téri építési területén egy kerítéselemeket rakodó munkás a közelében dolgozó lánctalpas munkagép hatósugarába lépett, és egyik lába a lánctalpak alá került. A sérült végtagot lábszárközépen amputálni kellett.

Nem sokkal később, valamivel 9 óra után a XII. kerületi Nagyenyed utcában egy zsaluzótábla dőlt egy munkásra, aki éppen a zsaluzótáblák szétszerelésén dolgozott. A rádőlő elem 2 bordáját és a medencecsontját törte el a munkásnak.

Szintén szerdán, 13 óra körül, egy Margit körúti étterem átalakítása közben egy létrán álló munkás gyorsdarabolóval dolgozott az álmennyezeten. A létre megbillent és a flex-korong a munkás karjába vágott. A karját az erek összevarrásával, illetve pótlásával sikerült megmentenie a sebészeknek.

Csütörtökön, a délelőtti órákban egy IX. kerületi építkezésen, 7 emelet magasságban az egyik ács áthidaló zsalugerendákat bontott ki, amikor kibillent alóla az egyik rögzítetlen gerenda. A munkás 25 métert zuhant, melynek következtében a helyszínen életét vesztette. Leesés elleni védelemül szolgáló egyéni védőeszközt nem használt.

Az OMMF néhány nappal ezelőtti összesítése szerint ebben az évben közel 13 ezer munkabalesetet történt. Ezek közül 198 csonkolással, 58 pedig halállal végződött.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter