Megjelent: 12 éve

Korlátozhatják a német menedzserek bérét

Korlátozná a menedzseri jövedelmeket a német állam, legalábbis a szociáldemokrata párt (SPD) ilyen terveket szövöget. Az elképzelésnek azonban a koalíciós partnernél, a CDU-nál, hanem saját párton belül is vannak ellenzői - tudatja a Világgazdaság.

Az SPD munkacsoportja maximum egymillió euró összegre korlátozná a konszerneknek a végkielégítés üzemi kiadásként való elszámolását. Ezenkívül az SPD pontosítaná a fizetéseknek az üzleti jelentésekben történő közzétételére vonatkozó kötelezettséget.

A menedzseri fizetéseket korlátozó tervvel azonban nem ért egyet mindenki, Christian Wulff, Alsó-Szászország miniszterelnöke például leszögezte, hogy a menedzserbérek megállapítása a vállalatok ügye: ha azt a német állam korlátozni kívánja, kárt szenved az ország imázsa, s nem tud potenciális telephelyként szolgálni a beruházóknak.

Világgazdaság / Spiegel Online
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter