Megjelent: 2 éve

Kreatív csapatépítés, amit mindenki imádni fog

Az egészséges munkahelyi csoportfolyamatok egy sikeres vállalat alapját képezik. A megfelelő kommunikáció és együttműködés a munkatársak között azonban nem alakul ki magától. A vezetőknek és a management tagjainak aktívan formálni kell a munkaközösséget, amelynek egyik kiváló eszköze a csapatépítő. De milyen programot érdemes szervezni, amelyet mindenki egyformán élvezni fog, és még a társaság dinamikájára is pozitív hatással van?

csapatépítés

A szabadulószobák nem meglepően a top helyszínek között vannak, ha csapatépítésre kerül a sor. De miben rejlik a népszerűségük? A témában Josep Zarát, a Neverland Szabadulószoba, Étterem&Bár tulajdonosát kérdeztük.

A csapatépítés célja mindig kettős: egyformán szól a lazításról, egymás alaposabb megismeréséről, ugyanakkor a hatékonyságnövelés sem elhanyagolható szempont. Ha különböző feladatokat kell együttes erővel megoldania a résztvevőknek, az például javítja a csapatmegbeszélés eredményességét, de közben a társaság jól is szórakozik.

„A szabadulószobákban mindig van egy közös cél, a kiszabadulás. Ahhoz, hogy egy társaság 60 perc alatt megoldja az adott szoba rejtélyét mindig szorosan együtt kell működni” – mondja Josep Zara.  – „A társaság tagjainak egyszerre többfelé kell koncentrálnia, de közben egyeztetniük is kell, ha valaki megtalálja a puzzle következő darabját. Ennek köszönhetően a közösség tagjai megtanulnak egymásra figyelni, és a közös kommunikáció is erősödik.”

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy megoldani egy kitalált világ rejtélyét egy időben emlékezetes élmény is. Ki felejtené el azt a legendás csapatépítést, amikor egy skizofrén sorozatgyilkos elől kellett elmenekülni? Vagy amikor egy mágikus elixír hozzávalóit kellett megszerezni?

„A szabadulószoba igazi kreatív szórakozási lehetőség, amit egyszerre élvezhet egy pénzügyi vezető és egy grafikus, egy cégvezető vagy egy irodavezető is.” – foglalja össze Josep Zara. – Ráadásul mérettől függetlenül izgalmas lehet különféle vállalatok számára. 5-10 fős kisvállalatok ugyanúgy jól érezhetik magukat, mint 50-100 fős cégek.”

A Neverland Szabadulószoba, Bár&Étterem természetesen nemcsak a szabadulni vágyók előtt áll nyitva. A profi rendezvényszervező csapat borvacsorát, különleges whiskey-k kóstolását, karaoké estét, élőzenét és számos más programlehetőséget is kínál azoknak a vállalatoknak, akik nagyobb méretükből adódóan igénylik ezeket.

„Neverlandben több mint 10 féle programlehetőséggel várjuk a csapatokat, nekem a személyes kedvencem a gin&tonic kóstoló. A városban egyedülálló a kínálatunk ebből a népszerű koktélból, de hagyományos svédasztalt vagy épp DJ-t is biztosítunk” – emeli ki a Neverland tulajdonosa.

  • 2021.12.10joee tesztesemeny2 tesztesemény2 Részletek Jegyek
  • 2021.12.13Mentorált képzési forma – Jó a munkavállalónak, jó a munkáltatónak Ha egy kollégát megkérdezünk arról, hogy miből van egyre kevesebb, akkor nagy valószínűséggel az „idő” hangzik el válaszként. Részletek Jegyek
  • 2022.01.04HAPPY NEW WORK! meetup Vajon 2022 milyen kihívásokat tartogat a számunkra, ki hogyan látja a munka(végzés) jövőjét, milyen akadályokkal szembesülhetünk és hogyan készülhetünk fel mindezekre? Ha érdekel a téma, akkor regisztrálj a KÜRT Akadémia ingyenes, online meetupjára! Részletek Jegyek
  • 2022.01.106 azonnal hasznosítható tipp a mentális állapot megerősítéséhez HR-esként sok mindent tudunk tenni annak érdekében, hogy a mentálhigiéné eszközeit bevetve fenntartsuk az egészséges lelkiállapotot. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter