Megjelent: 4 éve

Lehet népszavazás a vasárnapi boltzárról

A Kúria döntött, az MSZP kérdését engedte át a vasárnapi nyitva tartásról szóló népszavazási kezdeményezések közül. Az MSZP megkezdheti a 200 ezer aláírás összegyűjtését, írja az Index.

A Kúria a Nemzeti Választási Bizottság döntését megváltoztatva elmeszelte Erdősi Lászlóné benyújtott kérdését, amely a vasárnapi boltzárat erősítette volna meg, és jóváhagyta a Nyakó István által benyújtott kérdést. A bíróság kimondta azt is, hogy jogszerűtlen volt, ahogy az NVI-nél jelenlévő csoport ("kopaszok") Erdősiné elsőségét biztosította.

Figyelembe vette, hogy Erdősiné nem személyesen járt el a kérdés benyújtásakor, illetve figyelembe vette azokat az eseményeket is, amelyek a kérdés benyújtása körül kialakultak.

Az MSZP jóváhagyott kérdése: "Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?"

A Nyakó István által benyújtott aláírásgyűjtő ívet a Kúria hitelesítette. Ezt követően az MSZP-nek 120 napja lesz rá, hogy összegyűjtse a szükséges 200 ezer aláírást.

Index


  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ideiglenesen leáll a Hankook rácalmási gumiüzeme

A csökkenő kereslet miatt a Hankook valamennyi gyára megtelt, nem képes újabb termékek tárolására. Teljes cikk

Nincs elég ember, leterheltek a kiskereskedelmi dolgozók az év végi hajrá előtt

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint 6 ezer ember hiányzik a területről. Teljes cikk

Így hat a munkaerőpiacra a magyarok egészségi állapota

A XXI. Pénzügyi Csúcstalálkozón a magyar egészségügy jövője volt a téma. Teljes cikk