Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Létszámbővítésre szorul a munkaügyi központ

Létszámbővítésre lenne szükség a munkaügyi kirendeltségeken a hatékonyság növeléséhez - jelentette ki kedden egy Kőszegen rendezett magyar-osztrák munkaügyi tanácskozást követő sajtótájékoztatón Rimányiné Somogyi Szilvia, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ igazgatóhelyettese.

A munkaügyi központ igazgatóhelyettese szerint a nyugat-dunántúli régióban több olyan vidéki kirendeltség található, amely a feladatokhoz mérten túlságosan alacsony létszámmal működik.

Olyan emberekkel kell foglalkoznunk, akik helyzetük miatt fokozottan érzékenyek, sokszor azonban nem jut elegendő idő arra, hogy személyre szabott tanácsokat adjunk nekik, hogy valóban minőségi szolgáltatást nyújtsunk számukra - mondta.

Helene Sengstbratl, az osztrák munkaügyi szolgálat munkatársa elmondta: igyekeznek a munkaerő-közvetítést személyre szabottan végezni, és ebben nemcsak az álláskeresők, de egyre inkább a cégek, vállalkozások is partnereik.

Ismertetése szerint az osztrák álláskeresők jelentős része már az internetről tájékozódik, keres magának munkahelyet, illetve tölti fel a megadott honlapra saját adatait, így mire a munkaerő-közvetítőnél megjelennek, általában konkrét elképzeléseik vannak, ennek megvalósításához kérnek segítséget.

Az osztrák munkaügyi tapasztalatok szerint nincs gond a magyar munkavállalók mobilitásával, hiszen Ausztriában sokan vállalnak munkát. Többségük elsősorban a határhoz közeli megyékből érkezik. Rimányiné Somogyi Szilvia viszont azt hangsúlyozta: mivel Ausztriát is érinti a gazdasági válság, az ország munkaerőpiaca nem lenne képes több magyar munkavállalót fogadni. Hozzátette: fel kell készülni arra is, hogy 2011-ben megszűnik minden, a szabad munkavállalást érintő korlátozás.

A magyar és osztrák munkaügyi szervezeteknek pedig hatékonyan kell majd együttműködniük egy, az EURES mintájára szervezett munkaközvetítésben, ami nemcsak a határon átnyúló munkavállalást, hanem az egyes területeken már most jelentkező munkaerőhiány kezelését is jelenti.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Varga Mihály: háromezer milliárd forintos járványügyi alap a 2021-es büdzsében

A munkahelyek védelméhez és újrateremtéséhez 2550 milliárd forintos gazdaságvédelmi alapot hoztak létre. Teljes cikk

A vállalkozások egyharmadának csak 1-2 hónapnyi tartaléka van

A K&H felmérést készített mikro- kis- és középvállalati ügyfeleinél, hogy miként hatott rájuk a járványhelyzet miatti leállás. Teljes cikk

Minden budaörsi óvodai és bölcsődei dolgozót leteszteltek koronavírusra

A fertőzött dolgozókat két hétre karanténba helyezték - közölte a budaörsi önkormányzat. Teljes cikk