Megjelent: 3 éve

Lezárult a közétkeztetési szakácsverseny

Február 6-án a Sirha Budapest kiállítás versenyhelyszínén mérte össze tudását a Közétkeztetési Szakácsverseny (KÖSZ) 2019-2020 12 döntős csapata. A győztes menüt a Hungast Pécs csapata készítette el - írja honlapján Nébih.

A teltház előtt zajló megmérettetésre a 39 indulóból a régiós elődöntők legjobbjai juthattak be. A verseny tematikája ezúttal a „nyári ételek a hagyomány és a megújulás jegyében” volt - írják.

A döntőt a Hungast Pécs csapat nyerte a „nílusi sügér krokett, édesköményes mézes almasaláta, zeller panna cotta, zellermajonéz” előételből, „pirított csirkemell, lecsó tartelette, snidlinges burgonyapüré, párolt zöldségek, kakukkfüves jus” főételből és „sárgabarack mousse, sable tészta, fehércsoki namelaka, maracuja gél” desszertből álló menüjével. Második helyen a Hungast Bakony Gaszt (Veszprém) végzett, míg a dobogó harmadik fokára az Eurest Győr csapata állhatott.

A legjobb előétel díját a Deutsche Schule Budapest érdemelte ki, a legjobb főételét az Eurest Győr, míg a legjobb desszertért járó elismerést a Hungast Bakony Gaszt (Veszprém) csapata vehette át. Mindezek mellett számos különdíj is gazdára talált. Többek között az Agrárminisztérium, a Miniszterelnökség, az OGYÉI, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és számos szakmai szervezet, valamint támogató cég ismerte el különdíjjal a versenyzők teljesítményét.

A döntősök munkáját és az élelmiszerbiztonsági szabályok betartását, Vomberg Frigyes vezetésével, külön konyhai zsűri figyelte. A csapatok ételsorait pedig neves szakértőkből álló zsűri értékelte Rózsás Anikónak, a KÖZSZÖV elnökének vezetésével, Hamvas Zoltán társelnöksége mellett. A bírálók az ízvilágon, a technikai kivitelezésen túl, többek között azt is figyelembe vették, hogy a feltálalt fogások közétkeztetési körülmények között elkészíthetők és kitálalhatók-e, illetve hozzájárulnak-e a hagyományos ízek, ételek modernizálásához, az étkezési kultúra fejlesztéséhez.
  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.16HR és Munkajog modul I.: A munkaviszony keletkezése / Beléptetés Kettő az egyben: egyszerre HR és munkajogi megközelítésben: a munkaszerződés, általános magatartási követelmények, adatvédelem és más, fontos témák neves oktatóktól, mint Berke Gyula, Bankó Zoltán. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook