Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Mától megfelelő körülmények között dolgozhatnak a bírák

Ma veszi birtokba a Fővárosi Törvényszék azt a több mint ezer négyzetméteres, Balaton utcai ingatlant, amelyet Belváros-Lipótváros Önkormányzatától bérelnek a bíróság gazdasági hivatala számára.

A jelenleg a Markó utcai főépületben levő hivatal várhatóan a nyári törvénykezési szünet után kerülhet át az új helyére. A törvényszék közleménye szerint az önkormányzattal kötött megállapodás lehetővé teszi a bíróság főépületének tehermentesítését.

Fazekas Sándor, a törvényszék elnöke áprilisban jelentette be, hogy kiköltöztetik a gazdasági hivatalt. Kifejtette: elnöki programjában is szerepelt, hogy megfelelő körülmények között dolgozhassanak a munkatársai. Beszámolt arról: vannak bírák, akik jelenleg olyan szobákban dolgoznak, amelyek nem alkalmasak erre a munkára. A gazdasági hivatal 177 dolgozójának a kiköltöztetésével több száz négyzetméternyi terület szabadulhat fel, amelyen ügyfélbarát kezelőirodai centrumot, tárgyalótermet alakítanának ki.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter