Megjelent: 13 éve

Milyen üzleti előnyei vannak a céges wellness programnak?

Mi a teendő, ha úgy érzi, cége nem jut egyről a kettőre? Ha sikeres, de a munkatársak nem lelkesednek már úgy az új projektekért, mint régen? Már kipróbálták az összes csapatépítő helyszínt és programot?

Reméljük, hogy az Európában már régebb óta divatos egészségbarát munkahely programok Magyarországon is elkezdik érzékeltetni a hatásukat. Itthon magasak a munkaadóra háruló munkavállalóhoz kapcsolódó költségek, így természetes, hogy a munkahelyek a legtöbbet szeretnék kihozni a csapatból. Felmérések szerint a stressz okozta ártalmakból származó megbetegedések és a munkakedv hiányából következő hatékonyságvesztés évente 20 milliárd euró kiesést okoz a vállalatoknak A hosszú túlórák, plusz feladatok, a munkahelyi stressz, az idegi kimerültség gyenge hatékonyságot eredményez -ez minden munkahely rémálma. Magas költségek mellett egy alacsony produktivitású csapatot menedzselni szélmalomharcnak tűnik.

Bizonyos elemek nem változtathatók a munka világában, például a munka mennyisége, vagy a határidők, stb. A stressz, a hajtás része mindennapjainknak. A céges wellness programok nem váltják meg a világot - de mindenképpen árnyalják a képet. Az edzett emberek jobban kezelik a stresszt, gyorsabban dolgoznak, feltétlenül javítják a morált és nem lesznek betegek... Egy 800 fős magyar vállalatnál, miután bevezették az ingyenes szűrővizsgálatot, a hiányzások száma 24 ezerről 8 ezerre csökkent. Azért ezen már érdemes elgondolkodni, nem igaz?

A vállalati felelősségvállalás természetesen nagyon sokrétű lehet, az edzőterem látogatás támogatásától kiindulva, a saját edzőteremen keresztül akár a dohányzásról leszoktató, vagy céges életmódváltásra ösztönző programokhoz is vezethet az út. A támogatás kerete rugalmas: a béren kívüli juttatások, az üdülési csekkek, a céges belső és külső welnesz programok többféleképpen és eltérő mennyiségben finanszírozhatók. Az elsődleges cél az érdeklődés felkeltése a program iránt, a siker kulcsa pedig a cég és a munkavállalók közös felelősségvállalása. A mai Magyarországon a programok már elérhetőek, itt az idő, hogy a cégek is belépjenek az egészséges életmódot támogatók körébe!


Lehoczky Adrienne
Ügyfélszolgálati vezető
Gold's Gym Budapest
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter