Megjelent: 4 éve

Mit csinálnak a miniszteri biztosok több, mint 748 ezer forintért?

Azt nem tudni, mit is csinálnak pontosan a miniszteri biztosok, csak azt, hogy egyre többen vannak és a Fidesz nemrég még a fizetési plafonjukat is eltörölte - tudta meg a Népszabadság.

Jelenleg 51 államtitkári és 101 helyettes államtitkári poszt van. Ráadásul a miniszteri biztos is egyfajta helyettes államtitkár. Ha a főnökük úgy dönt, ők is 748 ezret keresnek, használhatnak szolgálati kocsit, lehet titkárságuk. Sőt akár 30 százalékos prémiumot is kaphatnak, ha a miniszter elégedett a munkájukkal.

A Népszabadság azt írja, 51-ből 23 kormánypárti képviselő, ami azt bizonyítja, hogy a poszttal sokszor a politikai lojalitást díjazzák.

- A kinevezésekkel sokszor csak elhelyeznek olyan politikusokat, akik elvesztették előző posztjukat: a listán hat olyan személy szerepel, aki korábban képviselő, polgármester vagy helyettes államtitkár volt - írja a lap.

A Népszabadság számításai szerint a biztosok díjazása idén 236 milliót emészt fel, amiben benne sincs a prémium, a benzinpénz vagy a titkárok fizetése.

A kormány 2014-ben törvénybe foglalta, hogy a miniszteri biztosok maximum 748 ezret kaphatnak. De ez sem tartott sokáig: a kormánypárti többség júliusban kitörölte a jogszabályból a "legfeljebb" szót.

Népszabadság
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter