Megjelent: 5 éve

Mit tegyünk, hogy legyen majd nyugdíjunk, ha odáig jutunk?

Az állami nyugdíjrendszer hosszú távon nem fenntartható, ezt a magyarok nagy része tudja is, hiszen 100-ból mindössze két ember gondolja úgy, megél majd az állami nyugdíjból az előzetes megtakarítás mégis kevés, írja a Pénz beszél blog az Indexen.

Az első feladat a lap szerint, hogy növeljük a bevételeinket, ehhez pedig nem árt tanulni, hiszen a magasabb képzettséget igénylő szakmákban a fizetések is magasabbak. Nyelveket, de akár új szakmát sem késő elkezdeni tanulni.

A lehetőségek elérése érdekében mobilnak kell lenni, hiszen akár a fővárosban, akár külföldön jóval magasabb fizetésekkel találkozhatunk azonos szakmákban. Munkahelyváltás is lehet eszköz a jövedelem emelésére, hiszen lehet, hogy a versenytárs jobban fizet.

Az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseket az állam is megtámogatja, így ebben is érdemes gondolkodni. Ráadásul hozama is van, ahogy a befektetéseknek is, amiben szintén érdemes gondolkodni, ha van egyébként megtakarított pénzünk. A hiteleket is érdemes kiváltani.

Miközben a magyarok mindössze két százaléka gondolja úgy, hogy kényelmesen meg fog élni az állami nyugdíjából, mégis mindössze harmaduknak van nyugdíjas éveikre megtakarított pénze. A hiány egyik okát az alacsony jövedelmek jelentik, amelyekből nem könnyű még félretenni is.

Index
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter