Megjelent: 1 éve

Anonim cv az előítélet ellen

Németországban kísérleti projekt kezdődik, melynek célja minimálisra szorítani a diszkriminációt álláspályázáskor. A német antidiszkriminációs hatóságnak (ADS) öt nagyvállalatot sikerült megnyernie, hogy csak anonim - tehát személyes adatokat nem tartalmazó - önéletrajzok alapján hívja be a jelölteket állásinterjúra. Ezzel elsősorban a nem német származású álláskeresők helyzetét szeretnék javítani.

images

Látványos eredmény nem várható


Franciaországban a 2005-ös párizsi külvárosi zavargások irányították rá a közvélemény figyelmét a bevándorlók és gyermekeik elhelyezkedési problémáira. Ekkor indult az a kezdeményezés, hogy a nagy cégek személyes adatok - név, nemzetiség, fotó, lakcím, születési hely, idő - nélküli cv-k alapján döntenek az interjúra való behívásról.


Ahogyan Franciaországban, úgy Németországban sem várható ettől a lépéstől radikális és látványos szemléletváltás. Aki diszkriminálni akar, az a személyes interjún is megteheti szakmai köntösbe burkolt érvekkel. Azokban az esetekben lehet lényeges az anonim cv, ahol a döntéshozókat inkább az ismeretlenségből, a tudatlanságból fakadó előítéletek vezetik. Ha előttük a pályázó be tudja bizonyítani, hogy tudásával, hozzáállásával, motivációjával profitot tud hozni a vállalkozásnak, a jelentkezőnek lehet esélye.


Eddig öt nagyvállalat csatlakozott a kezdeményezéshez, három német tőzsdei cég, és két multi világcég (a Procter & Gamble és a LOréal).


2010. július 1.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter