Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Barátainak utalta a munkanélküli segélyt a kormánytisztviselő

Ősszel várható ítélet a Miskolci Törvényszéken annak a huszonéves fiatalembernek az ügyében, akit azzal vádolt meg az ügyészség, hogy összesen 56 és fél millió forintot utalt át ismerősei számlájára jogtalanul a munkaügyi központ számlájáról – írja a Borsod Online hírportál.


A férfi kormánytisztviselőként dolgozott a munkaügyi központban, és többek között az volt a feladata, hogy az álláskeresőket nyilvántartásba vegye és a nekik járó állami juttatásokat határozattal megállapítsa, valamint hogy gondoskodjon azok kiutalásáról, folyósításáról.


A férfi 2010 elejétől 2011 szeptemberéig 127 valós, de ellátásra nem jogosult személy részére állapított meg határozattal álláskeresési ellátást. A munkaügyi központ számítógépes rendszerében hamis adatokat rögzített az illetők munkaviszonyára, illetve álláskeresési időszakára vonatkozóan.


A rendszer ezek alapján maga számolta ki, hogy milyen időszakon keresztül, milyen összegű ellátás folyósítható, majd havi rendszerességgel átutalta a vádlott által megadott 15 bankszámlára, melyekre összesen 56,5 millió forint érkezett jogtalanul.
Üzelmeit egy belső ellenőrzés tárta fel. A fiatalembert nyolc társa segítette. Az egykori kormánytisztviselő fényűzően élt, cserélgette a luxusautókat, mesés utazásokra vitte a barátnőjét.


A férfi cselekményéért akár 12 évet is kaphat.


2014. június 23.

Follow hrportal_hu on Twitter