Megjelent: 2 éve

Bővítenek a cégek, munkásszállót épít Oroszlány

Az oroszlányi önkormányzat munkásszállóvá alakíttat két tulajdonában lévő épületet, melyekben összesen közel 250 ember helyezhető el - erről döntött keddi ülésén a képviselő-testület.


Takács Károly (Fidesz-KDNP) polgármester az MTI-nek elmondta, a város ipari parkjának két autóipari beszállító cége, a BorgWarner Turbo Systems és a Wescast nagymértékű, ezer fő feletti létszámbővítésre készül. A munkaerőigény biztosítására a kelet-magyarországi megyékből, Felvidékről és Erdélyből toboroznak vendégmunkásokat.


Az önkormányzat a munkásszállók kialakításával és kedvezményes bérbeadásával kívánja segíteni a helyi gazdaság fejlesztését. A beruházás indulása előtt együttműködési megállapodást kötnek a cégekkel a szálláshelyek igénybe vételére.Az Oroszlányi Ipari Parkban jelenleg 14 cég rendelkezik telephellyel, a foglalkoztatottak létszáma 3000 fő feletti, a vállalatok összes éves árbevétele 2013-ban 170 milliárd forint volt.


2014. június 25.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter