Megjelent: 1 éve

Eladók, pincérek képesítés nélkül - jó ötlet?

A közeljövőben szakképesítés nélkül is dolgozhatnának majd a kávézók, az eszpresszók és büfék felszolgálói - éppúgy, mint PC-ket, a háztartási kisgépeket és a modern telekom eszközöket árusító eladók egy rendelettervezet szerint. A Nemzetgazdasági Minisztérium a tervezetet egyrészt a technikai környezet állandó változásával indokolja-továbbá azzal is, hogy úgysem okozhat kárt sem a fogyasztóknak, sem pedig a termékeknek "a papír" hiánya. Megkérdeztük a téma néhány érintettjét: az ötlet fogadtatása mindenesetre elég vegyes-derül ki villámkörképünkből. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete például máris tiltakozik.


Sándor - a belvárosban egy parányi, laptopokat forgalmazó, egyben szervizelő kisbolt társtulajdonosa - viszont kifejezetten örömmel üdvözölte a tervezetet. Már csak azért is, mert szerinte épp az IT-szektor az, ahol a fő hangsúly a műszaki affinitáson van. Az, hogy mindezt ki, milyen bizonyítvánnyal támasztja alá, már másodlagos. "Jó ötletnek tartom, ha nem kötik majd szakképesítéshez a hasonló eladói munkákat. A műszaki érzéket úgysem lehet a tanfolyamokon megtanulni - rengeteg ember viszont oktatás nélkül is remekül érti a dolgát. Másrészt, ez a szektor annyira gyorsan fejlődik, hogy a tananyag úgyse tud lépést tartani vele-szakmabéli kollégám gyermeke például informatikai ismeretek címén most is olyasmit tanul, ami a hozzáértők szerint már 20 éve is elavultnak számított"-érvel a tervezet mellett. Igaz, neki azért van mérnöki diplomája is - de szerinte a vállalkozásában végzendő feladatokkal e nélkül is könnyen boldogulna.

Nem a papír teszi a jó eladót

A belváros másik szegletében, egy büfével kombinált mini-pékségben eladóként dolgozó Linda szerint sem múlik sok a szakképzettség meglétén, de először mégis inkább a munkahelyteremtés lenne igazán fontos. "Szerintem erről akkor kellene majd beszélni, ha mindenkinek lesz munkahelye. A mi munkánkhoz inkább akarat, szorgalom meg rátermettség kell és nem szakmunkásképző vagy képesítés. Sok volt osztálytársamnak például köze nincs a kereskedelemhez meg az eladáshoz, hiába végzett ilyen iskolákat-de van kollégám, aki végzettség nélkül is jól ért ehhez a munkához"-mondja. És bár új kollégákat soha nem ő, hanem a főnöke vesz fel, Linda nemigen hisz a próbanapok intézményében-akár szakképzett, akár szakképzetlen a próbanapos pályázó. "Szerintem csak az idő tudja eldönteni, kiből lesz jó eladó. A próbanapon mindenki - még a leglustábbak is- odateszik magukat, mert akarják az állást. Aztán hogy ki válik be, már hozzáállástól függ-és nem attól, hogy van-e szakképzettsége vagy nincs."

Szaktudás nélkül nem lehet minőségi kávézóban dolgozni

Vannak azonban olyanok is, akik el sem tudják képzelni, hogy szakképzettség vagy legalábbis egy célzott szakmai tanfolyam hiányában bárkit is a pult mögé engedjenek. A forgalmas, budapesti közlekedési csomóponttól egy kőhajításnyira saját kávézót üzemeltető Csilla például hallani sem akar a tervezetről. "Hallottam már róla pár dolgot. Nem tudom, bevezetik-e vagy sem, de nekem nagyon nem tetszik az ötlet, és elképzelhetetlennek tartom, hogy legalább egy barista-képzést ne várjak el attól, aki hozzánk jönne dolgozni. A férjemmel együtt mi is részt vettünk ilyen képzésen, holott miénk az üzlet - de a kávékultúra is rohamléptekben fejlődik és mindig van benne annyi újdonság, hogy szerintem kell tanfolyam. Csak most például 8 féle kávét kínálunk - a vevőket meg érdeklik annyira a kávék, hogy kérdeznek, a kollégának meg értelmes választ kell adnia. Még a legügyesebb pályázónak is kell legalább egy alapos gyorstalpaló-ha más nem, én tanítanám be - de enélkül szó se lehet hatékony munkáról."

A szakszervezet tiltakozik

"Egyértelműen ellene vagyunk az elképzelésnek, mert nem reális. Az egész ugyanis aligha szól másról, mint a bruttó 101,5 ezer, illetve a szakképzettek esetében a bruttó 118 ezer forintos bérminimum még lejjebb faragásáról. Eközben épp a spórolás szándékával amúgyis egyre jellemzőbb a kereskedelemben a munkavállalók legfeljebb napi 6-7 órára való bejelentése. Arról nem is beszélve, hogy az EU-s irányelvekkel is teljesen szembemegy. Hiszen a fejlett, modern szolgáltató szektorhoz tanult, rátermett és így szakképzett emberekre lenne leginkább szükség a "quality jobs for quality service" alapelv betartása érdekében. A tervezet kiötlői-támogatói ugyan azzal érvelnek, hogy a szakmai képzéseket a cégek majd belső körben, saját szervezésben oldják meg. Csakhogy ez illúzió. A tapasztalatok szerint a cégeknek általában se ideje, se energiája, se pénze komolyabb képzésekre. A "képzés" többnyire kimerül a "mojókövi" alapelv - azaz az eladóknak "mosolyogni, jó napot kívánokkal majd viszontlátásra"-val kell köszönni a vevő távozásakor - ismertetésével és sulykolásával" - adott hangot a tervezettel kapcsolatos nemtetszésének Sáling József, a KASz elnöke. Aki azt is sérelmezi, hogy a tárca sem a szakszervezetekkel, sem pedig a munkaadókkal nem egyeztetett előzetesen a tervezetről.

Takács Gabriella, 2014. április 25.

  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter