Megjelent: 1 éve

Elkezdte a közmunkát Berlusconi

Négy órát dolgozott pénteken az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő a Milánó közeli Cesano Bosconéban levő idősek otthonában, ahol a bíróság közmunka végzésére kötelezte.


Silvio Berlusconi nem sokkal délután két óra után hagyta el a Szent Család elnevezésű otthont, ahol Alzheimer-kórban és más betegségben szenvedő magatehetetlen időseket látnak el. Az idén 77 éves volt olasz kormányfő valamivel több mint négy órát töltött az idősek otthonában. Amikor kilépett az intézetből, kezével intett a rá váró újságíróknak, de nem nyilatkozott.


Egy éven át heti egyszer kell dolgoznia


Nem sokkal később azonban a Cesano Boscone utcáin haladó gépkocsija ablakából azt mondta pártja ott tartózkodó egyik aktivistájának, hogy minden rendben ment. Hozzátette: azt kérték tőle, hogy ne nyilatkozzon a közmunka-végzés első napjáról. Sem Berlusconi, sem az otthon vezetői eddig nem árulták el, milyen feladatot kapott a politikus az intézetben.


Silvio Berlusconit tavaly augusztusban ítélték el jogerősen adócsalásért. Egy éves büntetését a most kezdett közmunkával tölti le. Hetente egy alkalommal négy órát kell dolgoznia az Arcore-i villájától ötven kilométerre levő központban. Jó magaviselet esetén Berlusconi büntetése tíz és fél hónapra csökkenhet. Nem hagyhatja el Lombardia tartományt, de a bíróságtól kért engedéllyel kedd és csütörtök között Rómába utazhat politikai tevékenysége végzésére. (MTI)


2014. május 10.

  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter