Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 7 hónapja

Fél fizetés jár az özvegynek a Google-nál

Nem titok, hogy a Google az egyik legjobb munkahely, ha az alkalmazottaknak adott juttatásokat nézzük. És ebben nemcsak az alkalmazottak részesülnek, hanem az özvegyek is - írja az index.hu.

Ha egy Amerikában dolgozó Google-alkalmazott meghal, özvegye egy évtizedig megkapja a fizetésének az ötven százalékát. Ehhez nem is kell semmilyen különleges feltételnek megfelelni, vagyis a jelenlegi 34 ezer alkalmazott mindegyikének özvegye megkapná ezt a juttatást. A cégnél azzal magyarázzák a szokatlan intézkedést, hogy a házastárs halála amúgy is szörnyű időszak, és a Google így próbálja meg kicsit könnyíteni a helyzetet. Ezen kívül a gyerekek havi ezer dollárt kapnak a cégtől egészen 19 éves korukig, illetve ez kitolódhat 23 éves korra, ha tanul a gyerek.


A gyerek születése után az apa hat hetet maradhat otthon az újszülöttel, az anya 18 hetet. A kisgyerekes szülőknek adott plusz juttatások azért fontosak a Google-nál, mert az alkalmazottak több mint hatvan százalékának van hatévesnél kisebb gyermeke, igaz ez 2008-as adat, de az arány nem változott olyan nagyon azóta.


2012. augusztus 10.

Follow hrportal_hu on Twitter