Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Hogyan figyelheti meg a munkaadó alkalmazottját?

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) nemrégiben közzétette honlapján a munkahelyi elektronikus megfigyelőrendszerekkel kapcsolatos ajánlását, amelyet a Noerr & Társai Ügyvédi Iroda értelmezett a Napi Gazdaság napilapban.

A korábbi állásfoglalásokhoz és gyakorlathoz képest mindenképpen újdonságnak számít, hogy a hatóság álláspontja szerint az elektronikus megfigyelőrendszerekkel kapcsolatos adatkezeléshez a munkáltatónak − bizonyos korlátok között − "legitim érdeke" fűződhet. Ennek elsősorban az a gyakorlati következménye, hogy a szigorú, kifejezett hozzájáruláson alapuló adatkezelési szabályoktól a munkáltató − legitim érdeke figyelembevételével − eltekinthet az elektronikus megfigyelőrendszer kiépítésekor. Ugyanakkor kiemelendő, hogy elektronikus megfigyelőrendszereket a munkáltató csak szigorú korlátok között, előre meghatározott célokból használhat.


Öltöző, zuhanyzó: továbbra is tilos


A megfigyelés célja továbbá kizárólag olyan, kiemelten fontos érdek, mint az élet, testi épség védelme, valamint a vagyonvédelem lehet (például egy gyártási folyamat ellenőrzése).


Megfigyelőrendszert továbbra sem lehet egy meghatározott munkavállaló munkavégzésének ellenőrzésére használni, a kamerás megfigyelés célja nem lehet a munkavállaló viselkedésének befolyásolása, illetve olyan helyiségekben, ahol ez különösen sértheti az emberi méltóságot (például öltözőkben, zuhanyzókban, pihenésre szolgáló helyiségekben stb.), nem lehet kamerás megfigyelést alkalmazni.


A munkavállalóknak emellett teljes körű, előzetes írásbeli tájékoztatást kapjanak a személyes adataik kezeléséről.


2013. február 25.

Follow hrportal_hu on Twitter