Megjelent: 2 éve

Keresik az ország fiatal vállalkozóját

A 40 év alatti magyar fiatalok 35 százaléka érzi magát alkalmasnak arra, hogy vállalkozzon – derül ki a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) országos reprezentatív kutatásából. A szervezet idén is keresi az „ország fiatal vállalkozóját, amely címre már lehet jelöléseket tenni. A díjat a november 17-21. között zajló a Fiatal Vállalkozók Hetén adják át.


A FIVOSZ felmérésében a megkérdezettek többsége kockázatkerülő, 59 százalékukat a csődtől való félelem tartja vissza attól, hogy új vállalkozást indítson. A fiatalok a vállalkozásalapítás ellenében az alkalmazotti létet azért választanák, mert nincs elég tőkéjük a vállalkozáshoz, illetve – a kockázatkerülésükkel összefüggésben – vonzóbb számukra a rendszeres fix jövedelem és a biztonság. Miközben a 18 és 40 év közötti fiatalok legnagyobb része, 43,9 százaléka inkább vállalkozó lenne, az alkalmazotti lét csupán 39,9 százalékuk számára vonzó lehetőség.


„A fiatalok többsége szíve szerint inkább vállalkozna, ugyanakkor a vállalkozók számában ez a preferencia jelen pillanatban nem mutatkozik meg. Így a feladatunk most az, hogy biztosítsuk számukra azt a tudást, amely a vállalkozásuk elindításához szükséges, később pedig folyamatos szakmai támogatással segítsük őket az üzleti sikerek elérésében” – mondja Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke.


Keresik az ország fiatal vállalkozóját


Idén is meghirdeti a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, amelyet a Fiatal Vállalkozók Hete záróeseményén adnak át. Az elismerésre azok a 18-40 év közötti vállalkozó nők és férfiak pályázhatnak, akik önerejükből váltak az üzleti élet elismert szereplőjévé. A jelöléseket 2014. október 26-a és november 16-a között lehet elküldeni. A jelentkezés feltételeiről, részleteiről bővebb információt a www.fiatalvállalkozokhete.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.


Jön a Fiatal Vállalkozók Hete


November 17-21. között immár hetedik alkalommal rendezi meg a FIVOSZ országos ingyenes programsorozatát, a Fiatal Vállalkozók Hetét, ahol amellett, hogy az előadásokon őszintén terítékre kerülnek a hazai vállalkozói szférát érintő problémák és kihívások, konkrét segítséget is nyújtanak a fiataloknak vállalkozásuk elindításában. A négynapos rendezvényen mások mellett Gunnar Froh, a WunderCar alapítója, valamint Palásti József, a Fornetti tulajdonosa is elő ad, a legismertebb hazai vállalkozók társaságában.


A Fiatal Vállalkozók Hetét az idén is a nemzetközi eseménysorozat, a Global Entrepreneurship Week (GEW) keretében rendezik meg a világ 152 országához hasonlóan. A GEW a világ legnagyobb vállalkozástámogató és- ösztönző eseménysorozata, az a platform, ahol fiatalok milliói kapnak releváns információkat és inspirációt ahhoz, hogy a gazdasági élet értékes szereplőivé válhassanak. Tavaly a Fiatal Vállalkozók Hetének több mint 40 rendezvényén több mint 7 ezer fiatal és 137 előadó vett részt hazánkban.


2014. október 30.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter