Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 8 hónapja

Leépítéseket várnak a cégek 2012-re

A jövő év első negyedévében a magyar gazdaság minden vizsgált ágazatában csökkenő foglalkoztatásra számítanak a vállalatok, így Görögország után Magyarországon a legpesszimistábbak a várakozások - derült ki a Manpower friss felméréséből. 2012 első negyedévére a Manpower indexe -14 százalék a 2011 utolsó negyedévi +1 százalék után, ami az eddigi legrosszabb eredmény – derül ki a portfolio.hu cikkéből.

Miközben az elmúlt negyedévekben a felvételt tervezők halvány felfelé mutató trendje megindult, ezt a jövő év első negyedévi adata teljesen lenullázta, lényegében "bármi lehet" a jövő évben a munkaerőpiacon.


Legpesszimistább az építőipar


Ha az egyes ágazatokat nézzük, a legenyhébbnek a pénzügyi szektor várakozásai mutatkoznak (-4 százalékkal), habár itt is nagy forduló következett be, az elmúlt másfél évben ugyanis nem volt negatív érték. A legpesszimistább pedig az építőipar a felmérés szerint (-27%), ami már nem meglepő annak fényében, hogy még a legutóbbi adatok is a szektor további, súlyos visszaesését mutatják. Mindazonáltal a vendéglátás és közszolgáltatások kivételével minden ágazatban kiugróan rossz adatok.


2011 december 13.


Follow hrportal_hu on Twitter