Anglia 
Megjelent: 2 éve

Nem csak magyarokat keres a brit szendvicsgyártó

Cáfolta hétfőn az egyik legnagyobb nagy-britanniai élelmiszeripari vállalat, hogy épülő angliai szendvicsgyártó üzemébe kizárólag magyar munkaerőt toborozna.

"Nincs senki, aki szendvicset tudna csinálni?!"


A cikk szerint, amely a "Hát nincs már senki Nagy-Britanniában, aki képes lenne megcsinálni egy szendvicset?" szalagcímmel jelent meg, az angol városban nyolcezer a nyilvántartott munkanélküliek száma, ami helyi szinten megfelel a 6,8 százalékos országos munkanélküliségi rátának, ám a közeli Lutonban 8,7 százalék, Corby városában 9,5 százalék az állástalanok aránya.


A Mail szerint Magyarországon alig haladja meg a 7 ezer fontot az éves átlagkereset, ám a northamptoni üzem majdani munkavállalói akkor is csaknem kétszer ennyit keresnének, ha csak a törvényes brit minimálbért kapnák.


A Greencore szóvivője azonban hétfő este az egész sztorit cáfolta a Northampton Chronicle & Echo című helyi hírportálnak nyilatkozva. Az illetékes kijelentette, hogy összesen sem keresnek az új üzembe 300 munkatársat - a gyárban 250-en dolgoznak majd -, és az sem igaz, hogy a cég csak magyarokat toboroz. A szóvivő szerint a vállalat "felvételi felhívások egész sorát" tette közzé helyben, és nagyon meg van elégedve helybéli jelentkezők számával. (MTI)


2014. november 11.

  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter