Megjelent: 4 éve

Több a munkanélküli Veszprém megyében

A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint Veszprém megyében egy hónap alatt 1434 fős növekedés mutatható ki az álláskeresők számában.

Decemberben a megyében, illetve a szomszédos megyékben működő feldolgozóipari cégeknél sok Veszprém megyében lakó munkavállalónak lejárt a határozott idejű munkaszerződése, akik álláskeresőként jelentkeztek a kirendeltségeken - áll a közleményben.


Folytatódott a szezonálisan foglalkoztatottak, a lezárult közfoglalkoztatási programokból kikerülők és a pályakezdők jelentkezése is - tette hozzá a hivatal.


Az új állások 85 százaléka mögött állami pénz


Adataik szerint a hónap során 1400 új álláshelyet jelentettek be a munkaadók a megye foglalkoztatási körzeteiben. Az új álláshelyek közül 230 esetben nem igényeltek támogatást a munkáltatók, a többi 1170 támogatással járó munkalehetőség volt.


A támogatott munkahelyek száma lényegesen magasabb mind az előző havi, mind az egy évvel ezelőtti adatnál. A legnagyobb munkaerő-kereslet Pápa és Ajka körzetében jelentkezett - állapította meg a munkaügyi hivatal.


Sümeg, Várpalota: romlott a helyzet


Közlésük szerint december végén a megye gazdaságilag aktív népességének 10,5 százaléka volt nyilvántartott álláskereső. A gazdaságilag aktív népesség a megye hét foglalkoztatási körzetében kisebb arányban volt állás nélkül az országos átlagnál, Sümeg és Várpalota térségének munkaerő-piaci helyzete viszont az év végén kedvezőtlenebb volt, mint az országos átlag (MTI).


2013. január 28.

  • 2023.06.06Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni. Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető. Részletek Jegyek
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek