Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Négyszáz munkahelyet teremt a ZF Egerben

Újabb 130 millió euró értékű fejlesztést hajt végre 2010-ig Egerben a világ egyik legnagyobb jármű-hajtástechnológiai cége a ZF.

Ennek nyomán a ZFH, illetve a szintén egri telephelyen működő ZF Lenksysteme Hungária (ZFLH) Kft. együttes éves forgalma 2010-re 600 millió euróra nő a 2007-es 360 millió euróról - mondta Ulrich Diler, a ZF Hungária (ZFH) Kft. elnök-igazgatója az MTI-nek. Tájékoztatása szerint a jelenlegi 1.300-ról 1.700-ra gyarapszik az egri telephelyen foglalkoztatottak száma, illetve a beszállítóknál a mai 2 ezer helyett már 4 ezer embernek biztosítanak munkát - tette hozzá a cégvezető.

Az elnök-igazgató hangsúlyozta, hogy az elmúlt évtizedben az egri telephely vált a könnyű-teherautó sebességváltók gyártásának és fejlesztésének főhadiszállásává. Vagyis Egerből irányítják a világcég egyéb, a termékcsoporttal foglalkozó vállalatainak tevékenységét is. Ugyanakkor, ma már a ZFH által gyártott sebességváltók és a ZFLH által előállított kormányművek alkatrészeinek 40 százaléka magyarországi beszállítóktól származik, miközben a telephelyről kikerülő termékek 100 százaléka exportpiacokra kerül - ismertette Ulrich Diler.

Az elnök-igazgató végül hangsúlyozta, hogy befektetőként fontosnak tartja a Magyarországon elkezdett reformok befejezését, akkor is, ha sokszor fájdalmas intézkedéseket kell végrehajtani. Ugyanakkor a ZF számára a prioritás a stabil politikai helyzet és pénzpiac, illetve a jogbiztonság erősítése - mondta az elnök-igazgató.

A ZF 1996-ban vásárolta meg a Csepel Autó egykori egri sebességváltógyárát. Akkor 30 millió márkát fektettek be a Hevesi megyeszékhelyen, illetve 400 embernek teremtettek munkahelyet.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter