Megjelent: 7 éve

Nem csak az interneten érdemes állást keresni

Ha valaki munkát keres, elsősorban az interneten kezd kutatásba. A Wall Street Journal egy olyan álláskereső történetét mutatja be, aki az interneten nem, de másképp talált állást - írja a jobline.

Az állások 80 százalékát meg sem hirdetik. Vajon hogyan lehet róluk tudomást szerezni?
Az említett hölgy rengeteg jelentkezést elküldött e-mailben, és napi szinten vadászott az újabbnál újabb álláshirdetésekre. A sok kudarc után felkeresett egy tanácsadót, aki azt javasolta, terjessze ki a keresését az "offline" világban is. Korábban egyébként Mozambikban dolgozott, AIDS-esekkel foglalkozott.

A nő hobbija a tánc volt, ezért az egyik óra után beszélgetés közben szóba hozta társainak, hogy éppen állást keres. Egyik társa hamarosan tudott neki ajánlani egy részmunkaidős állást, amit el is fogadott.

Nem sokkal később egy volt gimnáziumi osztálytársával is összefutott, akinek szintén elmesélte, hogy - bár éppen van egy részmunkaidős állása - szeretne főállásban dolgozni. Az osztálytársa a New York-i Egyetem oktatója volt, aki meghívta előadni, hogy meséljen a diákoknak a külföldi munkatapasztalatairól.

Ahogy egyre több embert megismert, a nő végül főállást kapott az ENSZ-nél, a HIV-programokon dolgozik azóta is a szervezetnek.

A WSJ a CollegeRecruiter.com-ra azt írja, az állások 80 százalékát nem is hirdetik meg, ezért nagyon fontos, hogy az álláskereső kiterjessze a kapcsolati hálóját, és merjen ismerőseihez fordulni. Még ha nem is remél a munkanélküli konkrét ajánlatot, ha mások tudják, hogy állást keres, nagyobb a valószínűsége, hogy eljut hozzá egy-egy pletyka, lehetőség, vagy hír egy üresedésről/felvételről.

jobline.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter