Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Nem fogadhatnak el üdülési csekket az éttermek

Süket fülekre talált a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál a vendéglátósok kérése, ezt sérelmezi a Kereskedők és Vendéglátó Vállalkozók Országos Szövetsége (KISOSZ) Somogy megyei érdekképviselete - írta szerdai számában a Somogyi Hírlap.

Kertész Rezső ügyvezető társelnök szerint elakadt az országos egyeztetés az üdülési csekk elfogadóhelyi szerződések megkötéséről, ami 118 vendéglátó üzletnek, köztük 19 somogyi vállalkozónak jelent súlyos gazdasági hátrányt.

Tavaly azt kértük, hogy kössék határidőhöz az elfogadóhelyi szerződésekről szóló döntést, s reálisnak a március végét jelöltük meg - részletezte a lapnak a társelnök, arra hívva fel a figyelmet, hogy a szezonban megszülető döntésre már nem lehet marketinget építeni.

A KISOSZ nem csupán az elhúzódó döntést kifogásolja. Alapjaiban nem értenek egyet azzal, hogy a Nemzeti Üdülési Alapítvány sorra utasítja vissza azoknak a vendéglátóhelyeknek a kérelmét, melyek nem szálláshelyek is egyben - olvasható a megyei napilapban.

Demokráciában szinte felfoghatatlan, hogy nem alanyi jogon jár minden étteremnek a lehetőség, hogy eldöntse, kíván-e üdülési csekk-elfogadóhely lenni - mondta Makkos Péter, a KISOSZ fonyódi csoportvezetője. Véleménye szerint ennél nagyobb gazdaságfehérítési lehetőség nincs, hiszen az üdülési csekk útja a kiadástól a végfelhasználóig nyomon követhető.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter