Megjelent: 13 éve

Nem lehetetlen visszakerülni a régi munkahelyre

Az elbocsátottak és a cégtől önként távozók között is akadnak, akik idővel szívesen visszatérnének régi munkahelyükre. Bizonyos esetben erre van is lehetőség. Kiknek van leginkább esélyük? Mit kell tenni a zökkenőmentes visszatérés érdekében?

Tímea 3 évig dolgozott középvezetőként az egyik hazai televízió munkatársaként. Négy év után azonban a vezetőség úgy döntött: megválik tőle. A hivatalos indoklás szerint, mert tudása nem felelt meg a jövőbeni elvárásoknak. Tímea bár nem értett egyet ezzel, elfogadta a döntést, és különösebb megjegyzések, botrányok nélkül távozott. Az álláskeresés helyett úgy döntött, gyermeket vállal.

A második ajánlatra már igent mondott
Egy év múlva futott össze egy rendezvényen a vállalat HR-vezetőjével, aki felajánlotta számára régi pozícióját. Mint elmondta, időközben vezetőváltás történt a részlegen, az új menedzsment pedig örömmel venné, ha ismét a munkatársak között tudhatnák. Tímea ezt a gyermeke miatt nem fogadta el. Nem tudta volna ugyanis megoldani a gyermek felügyeletét. A HR-vezető azonban ekkor újabb ajánlattal állt elő: otthonról végezhetne a régihez hasonló feladatokat. Tímea igent mondott, és azóta is a cégnél dolgozik távmunkában.

"Ebbe már gondolkodás nélkül beleegyeztem. Örültem hogy visszatérhetek régi munkahelyemre - még ha csak hetente egyszer járok be, akkor is. Nagyon szerettem ott dolgozni, ráadásul tudtam: a kollégák is pozitívan fogadnak majd. A döntést azóta sem bántam meg, sőt. Jobban élvezem a munkám, mint azelőtt: az új vezetőség ugyanis - a régivel ellentétben - valóban elismeri azt" - mondta el.

A leépített szakemberek számára van esély
A visszatérésre vágyók számára jó hír: a fenti példa nem egyedi. Szöllősi Ágnes szerint a közszférában - különösen a kormányváltással összefüggésben - gyakrabban, de a versenyszférában is előfordul, hogy visszahívják a volt munkatársat, vagy visszakérik magukat a dolgozók. "Elsősorban az olyan szakemberekre tartanak ismételten igényt, akiknek a tudása nem vagy csak nehezen pótolható, egy leépítés vagy koncepcióváltás során viszont kénytelenek voltak megválni tőlük" - tájékoztatott a HR Development Személyzeti Tanácsadó Iroda ügyvezetője.

"Azonban nemcsak az elbocsátottak, a felmondók között is vannak visszatérők. Személy szerint én is közéjük tartozom. Hiába mondtam fel egy korábbi munkáltatómnál, a vezetőség újra és újra megkeresett. Két év után végül elfogadtam ajánlatukat - árulta el Szöllősi Ágnes.

A rosszul dolgozók végzők ne próbálkozzanak
Tény azonban, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. "Kevés a remény a visszatérésre azoknak, akiket nem egy leépítés, hanem az elvárások nem megfelelő teljesítése miatt küldtek el. Nekik egyébként nem érdemes próbálkozni a cég ismételt megkeresésével" - tette hozzá.

Nem érdemes botrányt csapni
A versenyszférában dolgozóknak egyébként ajánlott alaposan átgondolni, milyen módon távoznak munkahelyükről. A karriertanácsadóként is dolgozó Szöllősi Ágnes szerint az elbocsátáskor kulturáltan illik távozni, nem érdemes "botrányt csapni". Kivéve persze, ha a kirúgás jogtalanul történik. Ebben az esetben a jogorvoslatnak, a jogos érdekérvényesítésnek helye van. Ilyenkor érdemes munkajogász segítségét kérni, vagy munkaügyi bírósághoz fordulni. Ha viszont ez nem így van, akkor jobb békességben, diplomatikusan távozni.

Várjunk, amíg megkeresnek
A karriertanácsadó hozzátette: a visszatérést tervezőknek jobb várni, míg megkeresik őket. Bár abból sem származik probléma, ha felhívják a vállalat HR-eresét, és informálódnak a jelenlegi helyzetről és lehetőségekről. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják: ha egy dolgozót újra a munkatársak között akarnak látni, akkor az illetékesek előbb-utóbb jelentkeznek az illetőnél.

Oroszi Babett

  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter