Megjelent: 8 éve

Nem segítettek rajta: bezárt a budapesti Kamaraszínház

Csütörtökön még bemutatták Háy János Vasárnapi ebéd című darabját, hétfőn este már búcsúztak a színészek és a nézők a Nagymező utcai színház épületétől - írja a Metropol.

Tavaly reppentek fel az első hírek arról, hogy megszűnhet a Budapesti Kamaraszínház: a Shure Stúdiót és Ericsson Stúdiót is magában foglaló teátrum működését a NEFMI nem finanszírozza tovább. 147 millió forintot kaptak ugyan az évad befejezésére, de ez és a színházat üzemeltető nonprofit kft. vagyona csak május elejéig volt elég.

Szűcs Miklós, a Budapesti Kamaraszínház igazgatója április közepén még arról beszélt, kidolgoztak egy működési tervet, végül ez csak terv maradt. Az igazgató a lapnak elmondta: a főváros, valamint a hatodik és a hetedik kerület is segítséget ígért, végül egy helyről negatív választ kaptak, a másik két helyről pedig semmifélét.

A színészeknek felmondanak, ls mivel a legtöbb színházban a következő évadra már leszerződtették a színészeket, nincs sok lehetőségük.

A múlt heti Háy-bemutató a társulat harmincötödik premierje volt huszonegy év alatt, összesen hatvanöt magyar darabot állítottak színpadra 1991 óta. Azt, hogy mi lesz a Tivoli, az Ericsson és a Shure Stúdió sorsa, nem tudják, mendemondák keringenek arról is, hogy színházként működik tovább az épület.

Metropol
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter