Megjelent: 8 éve

Nem vesz el több munkaórát a közösségi oldal használata

Újvidéki fiatalok egyedülálló számítógépes programot fejlesztettek ki az egyik legismertebb közösségi portál használatának korlátozására. Statisztikai adatok szerint világviszonylatban 233 millió munkaóra veszik el havonta, mert az alkalmazottak a közösségi oldalt használják - adja hírül a Duna TV.

images

A huszonéves fejlesztők alkalmazását rövid idő alatt közel negyedmillióan töltötték le. A legtöbben az Egyesült Államokból, Ausztriából, de Magyarországról is igénybe vették már a szoftvert. A három újvidéki fiatal ötletéhez saját tapasztalatuk vezetett, miután egyre több időt töltöttek a közösségi oldalon.

"A program különböző lehetőséget kínál a közösségi oldaltól való elszakadásra. A ""Time lock", a munkaadóknak hasznos, mert az alkalmazott csak munkaszünetben csatlakozhat az internetes közösséghez. A ""Duration lock" pedig a szülőknek teszi lehetővé, hogy napi szinten meghatározzák, hogy gyerekük mennyit tölthet el ezen az oldalon -–- nyilatkozta a Tomislav Kukic, programozó.

Eddig negyedmillióan töltötték le a programot

"Statisztikai adatok szerint világviszonylatban 233 millió munkaóra veszik el havonta, mert az alkalmazottak a közösségi oldalt használják és nem a munkájukkal foglalkoznak" --– jelentette ki Marko Vujatovic marketing menedzser. Az újvidéki fiatalok most egy olyan ingyenes alkalmazás elkészítését tervezik, amely segítségével nyomon követhető, hogy a gyerek vagy az alkalmazott, mely oldalakat látogatja a leggyakrabban és ezzel mennyi időt tölt el.

Duna TV/hirado.hu
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter