Megjelent: 12 éve

Novákné Baba Andrea, az IBM Data Storage Systems Kft. HR menedzsere

Baba Andrea a Kossuth Lajos Gimnázium padjait koptatta, amit egy sikeres matematika fakultáción szerzett érettségivel fejezett be 1992-ben. Tanulmányait a Budapesti Gazdasági Főiskolán folytatta, ahol a vám szakirány mellett még egy angol szakmai középfokú és orosz felsőfokú nyelvvizsgát is sikerült bezsebelnie. Az 1996-ban megszerzett diplomát követően kereskedelmi vezető lett egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település kis kft-jénél. 1996- tól 2002-ig az IBM vezetőképzésében részesült, mivel 1996-ban a Székesfehérváron akkoriban átadott IBM üzemhez került, mint a "nem termeléssel kapcsolatos anyagok" beszerzője. Majd ugyanezen az osztályon vált később csoportvezetővé. 1999-ben, a magyarországi IBM történetében elsőként lett felelős európai szinten egy speciális termékcsoport (MRO) beszerzéséért, majd 2000-ben a nem termeléssel összefüggő beszerzések menedzsere.

2002 októberében megszületett lánya, így GYES-en tartózkodott gyermekének 17 hónapos koráig. 2004 áprilisában tért vissza a munka világába, amikor azzal keresték meg Vácról, lenne-e kedve visszatérni az IBM csapathoz, mint HR manager. Novákné Baba Andrea rábólintott az ajánlatra, így azóta ő látja el a cég HR feladatait. Mint mondja, a humánpolitikai terület már korábban is érdekelte, és személyiségéhez jól passzol. Megítélése szerint nagyon hasznos, hogy egy frissdiplomás egy kisebb cégnél kezdje el megismerni a gazdasági, üzleti összefüggéseket, mivel ezeket felhasználva könnyebb megérteni a multinacionális környezet feladatait.

Baba Andrea tartott már előadást a HR Mesterkurzuson is, amit nagy elismerésnek könyvelt el. Távol áll tőle a regionális, országokon átnyúló vezetői pozíció, hiszen nehezebben lehet a család és karrier egyensúlyát megvalósítani egy több országon átívelő, utazásokkal tarkított pozícióban. Szívesen utazik külföldre, de kizárólag tanulás céljából. Úgy érzi, megtalálta a helyét a Dunakeszi otthona, családja, munkája által. Szabadidejében szeret moziba, színházba járni, családjával múlatni az időt.

Gy. É.
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
  • 2020.02.20recruiTECH Idén minden eddiginél erősebb programmal, számos külföldi (IRL, UK, PL) és hazai előadóval indítjuk útjára a recruiTECH, 2020.02.20-i eseményünket! Várjuk szeretettel a toborzási szakma színe-javát, és mindenkit, aki felelősséget érez a tehetségek megtalálásában. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter