Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Növelnék a nők számát a férfiasnak tartott szakmákban

Fejér megyében képzési rendszert is indítottak, amely keretében helyi vállalatokkal működnek együtt, jelenleg a mérnökképzés területén - mondta el a Nők a Tudományban Egyesület vezetője az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Szigeti Fanni elmondta: a mérnöki, informatikai és technológiai területekre szeretnék felhívni a fiatal lányok, a 12-15 éves korosztály figyelmét. A még pályaválasztás előtt álló korosztályt szeretnék arra ösztönözni, hogy ne csak a klasszikus pályákban gondolkodjanak, hanem az ilyen, esetleg fiúsnak, nehéznek tartott szakmákat is megismerjék.

Kiemelte, hogy sok lány erőssége a fizika, a biológia, a különböző természettudományos tárgyak, ezért úgy gondolják, hogy egyértelműen az orvosi pálya adott számukra, ám tudásanyaguk lehetőségeket kínálna más területeken is. Az egyesület által indított programokkal szeretnék megmutatni, hogy több választási lehetőségük is van.

Szigeti Fanni arról beszélt, hogy a probléma nemzetközi szinten jelen van, Magyarországon pedig kifejezetten jellemző az a konzervatív hozzáállás, amelyet a szülőktől, pedagógusoktól látnak a gyerekek, és nincs jó hatással a pályaválasztásukra sem. Sokszor eltántorítják őket az ilyen területekről, mivel nincs még komoly hagyománya Magyarországon annak, hogy valaki nőként mérnök, vagy informatikus legyen. Azonban ez egyre nagyobb számban előfordul és fontos, hogy példaképeket mutassunk ezeknek a lányoknak - tette hozzá.

Elmondta: egy tízhónapos projekten dolgoznak, amelynek keretében a nyár folyamán Székesfehérváron egy úgynevezett árnyékprogramot indítottak. Ez azt jelenti, hogy egy teljes napon át "árnyékként" követheti egy-egy fiatal lány a vállalat egyik munkatársát. Részt vesz a megbeszéléseken, a különböző munkafolyamatokba beleláthat, ismerkedik a munka világával.

Mint mondta, a júniusban indult programról nagyon jók a visszajelzések, mindkét oldalról. A program versennyel folytatódik: a résztvevőktől egy tapasztalataikat összefoglaló pályamunkát kérnek, a legjobbakat pedig 2015 őszén díjazzák.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter