Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 hónapja

Nyolcezer acélgyári munkás sztrájkol Olaszországban

Az érdekképviselet szerint a sztrájk éppúgy szól a tulajdonosnak mint a kormánynak.

Huszonnégy órás sztrájkot indítottak a szakszervezetek a dél-olaszországi Ilva acélgyárban szerda délután, így tiltakozva a tulajdonos ArcelorMittal távozási szándékával szemben, miközben a római kormány tárgyalóasztalnál igyekszik megakadályozni a brit-indiai csoport szerződésbontását. Ahogy Giuseppe Conte miniszterelnök a római kormánypalotában megkezdte az egyeztetést az ArcelorMittal képviselőivel, az Ilva több mint 8 ezer dolgozója munkabeszüntetésbe kezdett. A Fiom-Cisl fémipari szakszervezeti tömörülés meghirdette sztrájk a tulajdonosnak éppúgy szól mint a kormánynak - hangoztatta az érdekképviselet.

Giuseppe Conte a találkozó előtt hangoztatta, hogy az ArcelorMittalnak tiszteletben kell tartania kötelezettségeit, és a kormány semmilyen "alibit" nem fogad el. A tárgyaláson az olasz kormány több tagja, köztük Stefano Patuanelli gazdasági fejlesztésért felelős miniszter is részt vesz. A nemzetközi csoportot a tulajdonos és egyben vezérigazgató Lakshimi Mittal és a pénzügyi igazgató Aditya Mittal képviseli.

A brit-indiai acélcsoport hétfőn jelentette be, hogy nem kívánja megerősíteni korábbi szerződéseit, és visszaszolgáltatja az államnak az olaszországi gyárakat, ahol több mint 10 ezren dolgoznak. A kormány keddre hívott össze egyeztetést, de ezt szerdára halasztották.


MTI
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter