Megjelent: 10 éve

Összevonják a közmédiumokat

A kormány szándékai szerint a jövőben egy közalapítvány égisze alatt működne a Magyar Televízió (MTV), a Duna Televízió, a Magyar Rádió (MR) és a Magyar Távirati Iroda (MTI) - ismerteti az öt előterjesztést tartalmazó fideszes médiacsomagot a Napi Gazdaság.

Az elképzelés szerint a Magyar Televízió Közalapítvány átalakításával létrehoznák a Közszolgálati Közalapítványt, és ezzel együtt megszűnne az MR-t, a Duna Televíziót és az MTI-t működtető közalapítvány - ezek jogutódja lenne az új intézmény.

A megszűnő közalapítványok feladatait és teljes vagyonukat, ideértve a megszűnő közalapítványok tulajdonában lévő részvénytársaságokat, a Közszolgálati Közalapítvány venné át. Eközben a zrt.-k nonprofit rt.-vé alakulnának át - írja a Napi Gazdaság.

A tervezetből nem derül ki, hogy az egyes intézmények milyen önállóságot élveznek a későbbiekben, de az egyértelmű, hogy a közalapítvány gyakorolja az alapítói és a részvényesi jogokat.

A kormány a tervezet szerint összevonja a média- és a hírközlési hatóságot is, amelynek élére várhatóan Szalai Annamária, az ORTT Fidesz által delegált tagja kerülhet - olvasható a Napi Gazdaságban.


  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter