Megjelent: 9 éve

Összevonják a közmédiumokat

A kormány szándékai szerint a jövőben egy közalapítvány égisze alatt működne a Magyar Televízió (MTV), a Duna Televízió, a Magyar Rádió (MR) és a Magyar Távirati Iroda (MTI) - ismerteti az öt előterjesztést tartalmazó fideszes médiacsomagot a Napi Gazdaság.

Az elképzelés szerint a Magyar Televízió Közalapítvány átalakításával létrehoznák a Közszolgálati Közalapítványt, és ezzel együtt megszűnne az MR-t, a Duna Televíziót és az MTI-t működtető közalapítvány - ezek jogutódja lenne az új intézmény.

A megszűnő közalapítványok feladatait és teljes vagyonukat, ideértve a megszűnő közalapítványok tulajdonában lévő részvénytársaságokat, a Közszolgálati Közalapítvány venné át. Eközben a zrt.-k nonprofit rt.-vé alakulnának át - írja a Napi Gazdaság.

A tervezetből nem derül ki, hogy az egyes intézmények milyen önállóságot élveznek a későbbiekben, de az egyértelmű, hogy a közalapítvány gyakorolja az alapítói és a részvényesi jogokat.

A kormány a tervezet szerint összevonja a média- és a hírközlési hatóságot is, amelynek élére várhatóan Szalai Annamária, az ORTT Fidesz által delegált tagja kerülhet - olvasható a Napi Gazdaságban.


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter