Megjelent: 10 éve

Ösztöndíj roma vezetők számára

A Common Purpose Magyarország Egyesület és az Open Society Institute (OSI) együttműködésében a 2010. április 21-én induló Common Purpose Meridián leadership kurzuson két roma vezető ingyenesen vehet részt.

Magyarország jelenének és elkövetkező 20 évének legégetőbb kihívása a roma kérdés megoldása. Ha nem látunk neki azonnal a megoldások keresésének, a probléma végképp szétszakíthatja és tönkreteheti az országot, a gazdaságot és a társadalmat. Sokan keresik a megoldási lehetőségeket, ugyanakkor nincs átütő párbeszéd a különböző vélemények képviselői között, és nincs olyan fórum ahol roma vezetők nem roma vezetőkkel együtt, közösen tudnának dolgozni, fejlődni, megoldásokat keresni.

Ahhoz, hogy a romák és a nem romák egymással szót tudjanak érteni, és közös célokért tudjanak együtt dolgozni, össze kell hozni őket, és közös élményt nyújtó tanulási folyamaton kell őket végigvinni. Erősíteni kell önbizalmukat, személyes fejlődésre és önmegvalósításra kell lehetőséget adni, hozzá kell őket segíteni ahhoz, hogy egy szélesebb látókört tudjanak kialakítani.

Ez a cél vezérelte a Common Purpose Magyarország Egyesületet és az Open Society Institute szervezetet, hogy a Roma Integráció Évtizedének keretében 2 roma vezető részére ösztöndíjas helyet biztosítson a Meridián kurzuson való részvételre.

A Meridián tapasztalt vezetők számára kínál olyan fejlődési lehetőséget, mellyel szélesíthetik látókörüket, kiterjeszthetik kapcsolati hálójukat a szakmai területükön túl, és kiléphetnek a komfortzónájukból. A programban 30-35 döntéshozó vezető vesz részt az állami/önkormányzati, a vállalati és a nonprofit szektorból. A program kiemeli őket megszokott környezetükből, és tudást, kapcsolatokat illetve inspirációt nyújt számukra ahhoz, hogy valódi változásokat tudjanak véghezvinni szűkebb és tágabb környezetükben.

A résztvevők Magyarországon a legkülönfélébb vezetőkkel találkoznak különleges helyszíneken és szituációkban, és olyan aktuális vezetői kihívásokkal próbálnak megküzdeni, amelyek gyökeresen eltérnek az eddigi tapasztalataiktól. Az így szerzett tudást, kapcsolatokat és energiát aztán visszaviszik a saját környezetükbe, munkahelyükre, és azokat már a szakmájukon belül tudják kamatoztatni.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk