Megjelent: 8 éve

Pedagógusokat tüntetett ki a minisztérium

Pedagógusokat tüntetett ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium a magyar kultúra napja alkalmából a Szépművészeti Múzeumban megtartott ünnepségen január 19-én. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter nevében Halász János parlamenti, Jávor András közigazgatási és Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár adta át az elismeréseket.

A felsőoktatás területén, az iskolateremtő, a nemzetközi elismertségű munkát végző magánszemélyeknek adományozható Szent-Györgyi Albert díjat tizennégyen vehették át:

dr. Farkas Etelka a Debreceni Egyetem dékán-helyettese; Horváth Andor Imre, a Babes-Bolyai Tudományegyetem nyugalmazott egyetemi docense; dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem oktatási rektor-helyettese, intézetvezető egyetemi tanára; Kárpáti Andrea az ELTE tanszékvezető egyetemi tanára, prof. Dr. Kollár László a Pécsi Tudományegyetem intézetigazgató egyetemi tanára; dr. Kristóf János, a Pannon Egyetem tanára; dr. Nyulászi László, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanára; dr. Scheiber Pál, a Szent István Egyetem egyetemi tanára; prof. dr. Szabó Miklós Miskolci Egyetem dékánja, egyetemi tanár; dr. B. Szendrei Mária, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára; dr. Szendrő Zsolt, a Kaposvári Egyetem egyetemi tanára; dr. Tomcsányi Teodóra, a Semmelweis Egyetem egyetemi tanára; dr. Tóth Mihály, az Óbudai Egyetem professor emeritusa; dr. Varjú György, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem professor emeritusa.

Az alap-, közép- és felsőfokú oktatási területen végzett magas színvonalú munkáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységéért Apáczai Csere János-díjban részesült:

Almási Éva, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanára, humán munkaközösség-vezető; dr. Bartha Tibor, a Szent István Egyetem dékánhelyettese, egyetemi tanár; dr. Bassola Péter, a Szegedi Tudományegyetem egyetemi tanára; dr. Bojtár Imre, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem egyetemi tanára; dr, Csapó Jánosné, dr Kiss Zsuzsanna Ilona a Kaposvári Egyetem tudományos munkatársa; dr. Dinyáné Szabó Marianna a Semmelweis Egyetem ügyvivő szakértője, tanulmányi felelős; dr. Divinyi Tamás, a Semmelweis Egyetem egyetemi tanára; dr. Freud Róbert, az ELTE egyetemi docense; Horváth Istvánné, a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanszakvezető szolfézs tanára; Káplár Adolf, a barcsi TIT Középiskola és Szakiskola Igazgatója; dr. Kátai János, a Debreceni Egyetem dékánja, tanszékvezető egyetemi tanára; Leszkovszki Albin, a sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium nyugalmazott- és a Mezőföldi Gimnázium óraadó tanára; dr. Makláryné Baranyai Valéria, a XV. kerületi Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtár szaktanácsadója, hegedű-szolfézstanár; Nagy Pál, a Szent István Egyetem Romológiai Gyűjteményének vezetője; Puskás Lajos Károly, a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat és Kollégium nyugalmazott tanára; Szalay József, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanára; Tardos Lászlóné, a II. kerületi Járdányi Pál Zeneiskola tanszakvezető hegedű tanára; Tillingerné Sebestyén Erika, a Budapest VIII. kerületi Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola gyógypedagógusa; prof.dr. Tóth Zoltán a Debreceni Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója, egyetemi tanár; Vopaleczky György, a XIV. kerületi Váci Mihály Kollégium igazgató-helyettese;

Kiemelkedő óvodai pedagógiai munkájáért Brunszvik Teréz-díjban részesült:

Badak Gyuláné, a vásárosnaményi Játékország Óvodái vezetője; Badics Tiborné, a szekszárdi 1. Számú Óvodai Egység óvodavezető-helyettese; Bihariné dr. Krekó Ilona, az ELTE főiskolai docense; Czencz Ágnes, a hévízi Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda és Bölcsőde nyugalmazott óvodavezetője; Katus Györgyné, a Kalocsa és Környéke Társult Óvodája, Bölcsődéje vezetője; Merczel Sándorné, a Kaposvári Egyetem adjunktusa; Pivók Lászlóné, az esztergomi Szentgyörgymezei Óvoda óvodapedagógusa.

A magyar neveléstudomány eredményeinek felhasználása területén kiemelkedő tevékenységet folytató pedagógusok és neveléstudományi kutatók munkáját elismerő Kiss Árpád-díjat vehette át:

Dr. Hamar Pál, a Semmelweis Egyetem dékánhelyettese, tanszékvezető egyetemi tanár; dr. Horváth Zsuzsanna, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatói tanácsadója, tudományos főmunkatárs; dr. Kocsis Mihály, a Pécsi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense; dr Sallai Éva az Eszterházy Károly Főiskola tanszékvezető egyetemi docense; dr. Szendrei Julianna, az ELTE tanszékvezető főiskolai tanára, ő külföldi útja miatt később veszi át a díjat.

Az alap- és középfokú oktató-nevelő munkát végző tanároknak, a gyermekek harmonikus személyiségformálásában végzett kiemelkedő tevékenységéért Németh László-díjat kapott:

Cilli Márta, a sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tanára, kistérségi munkaközösség-vezető; Cserfalviné Mészáros Zsuzsanna, a II. kerületi Szabó Lőrinc, Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgató-helyettese; Gáborné Kolmont Rita, a Farkaslyuki Általános Iskola igazgatója; Handa Ferencné, a XXI. kerületi Lajtha László Általános Iskola tanára; Koronka Lajos a IV. kerületi Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola intézményvezetője; Lőrincz János, a tabi Rudnay Gyula Középiskola és Szakiskola tanára; Mészáros Csaba, a VII. kerületi Madách Imre Gimnázium intézményvezetője; Móricz Lászlóné, az Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakiskola és Szakközépiskola tanára; Németh László, a zalaegerszegi Zrínyi Miklós Gimnázium igazgató-helyettese; Sebők Irén a XV. kerületi Hubay Jenő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Pedagógiai Szakkönyvtár hegedűtanára, karmester; Somogyiné Quallich Lenke, a salgótarjáni Kodály Zoltán tagiskola tagintézmény-vezetője; Szabó Istvánné, a salgótarjáni Váczi Gyula Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanszakvezető zongoratanára; Szászné Heszlényi Judit, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola vezető-tanára; Szentandrási Péter, az Erzsébetvárosi Pedagógiai-Szakmai Szolgáltató Intézmény pedagógiai előadója és Vértesaljai Mária a Városmajori Gimnázium tanára.

A parlamenti államtitkár, a közigazgatási államtitkár és a közoktatásért felelős helyettes államtitkár az alap- és középfokú oktató-nevelő munkát végző tanítóknak, a gyermekek harmonikus személyiségformálásában végzett kiemelkedő tevékenységéért Karácsony Sándor-díjban részesítette:

Csájiné Knézics Anikót, a VIII. kerületi Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítóját; Cselenyákné Molnár Juditot, a nyírkátai Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Óvoda igazgató-helyettesét; Fábián Istvánnét, a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskola tanítóját; Herczeg Sándornét, a Pécsi Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Óvodája tanítóját; Lajkóné Papp Zsuzsannát, a Salgótarjáni Központi Általános Iskola és Diákotthon tanítóját; Lang Anna, a szombathelyi Paragvári Utcai Általános Iskola tanítóját; Molnár-Soós Bernadettet, a Szent Miklós Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekotthon tanító konduktorát; Morovikné Márkus Erzsébetet, a XXI. kerületi Lajtha László Általános Iskola tanítóját; Scheuring Ferencnét, a XXI. kerületi Mátyás Király Általános Iskola tanítóját és Szabóné Horváth Gizella, a XIII. kerületi Csata Utcai Általános Iskola tanítóját.

Kiemelkedő gyógypedagógiai munkáért Éltes Mátyás-díjat kapott:

Bogyó Mária, a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet pedagógiai előadója; Isaszegi Mária a Újbudai Speciális Szakiskola nyugalmazott gyógypedagógusa; dr. Kovácsné Nagy Ibolya, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kar Gyógypedagógiai Tanszék gyakorlatszervezője, óraadó tanára; Metzinger Péterné, a Bajai Közoktatási Intézmény és Gyermekotthon pedagógiai igazgatója és Thoroczkay Miklósné a Kőbányai Komplex Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Szakszolgáltató Központ tagozatvezetője, mester-logopédus.  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter