Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Politikai segítséggel lobbizik Kaposvár az Apollo Tyres-nél

Kaposvár az Apollo Tyres 200 millió eurós zöldmezős beruházásáért pályázó városok egyike, amelynek polgármestere, Szita Károly (Fidesz) és Lamperth Mónika (MSZP), a város országgyűlési képviselője csütörtökön egyeztette a feladatokat annak érdekében, hogy a somogyi megyeszékhely jó eséllyel induljon az indiai gumiipari vállalat letelepedéséért indult versenyben.

A megbeszélést követő sajtótájékoztatón Lamperth Mónika közölte: a legfontosabb az, hogy gyorsan, érdemi tárgyalások induljanak a beruházást előkészítő ITD Hungary-vel. Hozzátette: Gyöngyös polgármestere is várja Kaposvár polgármesterének megkeresését, hogy átadja a szükséges ismereteket. A politikus azt is fontosnak tartja, hogy mielőbb konkrét helyszínre tegyen javaslatot az önkormányzat, továbbá arról is tájékoztasson, hogy a menedzsment számára mit tud nyújtani a város például a közoktatás vagy a kultúra terén. Javasolta továbbá, hogy Kaposvár is csatlakozzon a gazdasági tárca befektetőbarát programjához, amelynek keretében konkrét segítséget kapnak a felkészüléshez.

"Gyöngyösön ez a beruházás azért hiúsult meg, mert ezt a Fidesz meghiúsította" - mondta Lamperth Mónika, aki ezt elkerülendő azt kérte: minden kaposvári önkormányzati képviselő írásban nyilatkozzon, hogy támogatja a beruházást, amennyiben az megfelel az előírásoknak. Szita Károly az előbbiekre reagálva megjegyezte: Kaposvár felelős város, képviselői is azok, akik, mint eddig is, felelős döntést fognak hozni. Hangsúlyozta: az új munkahelyek teremtése stratégiai fontosságú cél a város számára, ezért is kérte Lamperth Mónika és Kolber István (MSZP) országgyűlési képviselők támogatását abban, hogy a kormány a lehetséges helyszínek között Kaposvárt is ajánlja a beruházónak. A polgármester elmondta: három területet már ki is jelöltek az indiai gumigyár létesítésére, ahol megfelelő feltételeket tudnak biztosítani a beruházáshoz.

"Lamperth Mónika képviselőasszonynak az a feladata, hogy eljárjon a kormánynál annak érdekében, hogy ez a beruházás Kaposvárra kerüljön, a többi a mi dolgunk" - jelentette ki Szita Károly, aki reményét fejezte ki, hogy a felajánlott képviselői támogatással és kormányajánlással Kaposvár versenybe tud szállni. Szita Károly a sajtótájékoztatót követően az MTI-vel közölte: lehetséges helyszínként Taszár is szóba jöhet, hiszen a 600 hektáros területen nagyon jól megférne egymás mellett egy nemzetközi forgalmat lebonyolító cargo bázis és egy ipari park. Ennek megfontolását és ajánlását is kérte Kolber Istvántól, aki miniszterelnöki megbízottként foglalkozik a taszári repülőtér hasznosításával.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter