Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Spanyolországban pénteken sztrájkolnak a vasutasok

Egynapos munkabeszüntetést tartanak pénteken a spanyol vasutasok, tiltakozásul amiatt, hogy az állami vasúttársaság (Renfe) változtatni akar a munkafeltételeken.

A munkabeszüntetés független attól a június 8-ikai sztrájktól, amelyet a legnagyobb spanyol szakszervezetek felhívására a közalkalmazottak tartanak a kormány megszorító intézkedései miatt.

A vasúti dolgozókat tömörítő szakszervezet (SFF) azt közölte, hogy további munkabeszüntetéseket tart, ha a vasúttársaság nem hajlandó változtatni álláspontján, és romlanak a dolgozók munkafeltételei.

A legnagyobb spanyol szakszervezet (CCOO) vezetője, Ignacio Fernández Toxo pénteken nem zárta ki, hogy általános sztrájkra szólít fel tiltakozásul a kormány csütörtökön bejelentett megszorító intézkedései miatt.

Spanyolországban a foglalkoztatottak csupán mintegy 16 százaléka szakszervezeti tag.

A CCOO a csütörtökön bejelentett, a tetemes költségvetési hiány lefaragását célzó kormányzati megszorító intézkedések visszavonását követelte pénteken. A spanyol kormányfőhöz eljuttatott levelében a szakszervezet arra figyelmeztetett, ha a kormány nem változtat az álláspontján, akkor egyre szélesebb körű tiltakozó megmozdulásokra kell felkészülnie.

A spanyol kormány csütörtökön jelentette be, hogy csökkentik a közalkalmazottak bérét. Ez a vezető beosztásúak esetében 8-10 százalékos, az egyszerű alkalmazottak esetében 0,5-7 százalék lesz, és már júniustól életbe léptetik. A közalkalmazotti fizetéseket 2011-re teljesen befagyasztják. Egy másik népszerűtlen döntés a nyugdíjak értékállóságának szüneteltetését jelenti 2011-ben. A kormányzati tervet még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Szegeden 716 millió forintból 17 munkahelyet is létrehoz a Florin

Uniós és hazai támogatással, több mint 716 millió forintos beruházással bővíti termelési kapacitását és szegedi telephelyét a vegyipari... Teljes cikk

12 dolgozó kapta el a koronavírust egy szlovákiai üzemben

Az üzemet bezárták, a dolgozók karanténba kerültek. Teljes cikk

Irodai alkalmazottait is beállította a gyártósorok mellé a Honda Ohióban

Berendelték a Honda irodai alkalmazottait az autógyártó gépsorok mellé Ohio államban - írja a HVG. Teljes cikk