Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Stabil közszolgálati foglalkoztatáspolitikát vár a SZEF

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) hosszú távú bér- és keresetpolitikán alapuló stabil közszolgálati foglalkoztatáspolitikát vár az új kormánytól, valamint a legfontosabb feladatának érzi a felelős, konszenzuskereső és megállapodásokat célzó tárgyalások folytatását - közölte a SZEF kedden az MTI-vel.

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik.Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban

- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ

images

Az állami, önkormányzati közintézményekben közszolgáltatásokat teljesítő munkavállalókat képviselő SZEF Orbán Viktor kijelölt kormányfőnek írt nyílt levelet, amelyhez csatolta elvárásait az új kormánnyal szemben.

A SZEF szerint a közszolgálati foglalkoztatáspolitikának fontos része a közszolgálati életpályarendszerek fejlesztése is, ezeknek a közszolgálatban eltöltött idővel arányos jövedelemnövekedést, valamint a teljesíthető és számon kérhető feladatok elvégzéséhez szükséges képzést kell biztosítania. Kiemelik: felül kell vizsgálni a különböző közszolgálati jogállástörvényeket, és harmonizálni kell azokon a területeken, ahol a különbségtétel méltánytalan, illetve szakmailag nem indokolható. Szükségesnek tartják ezenkívül a kiszervezések, a "közszolgálati privatizációk" felülvizsgálatát.

A SZEF szerint a működő gazdaság kialakításához nélkülözhetetlen a közteherviselésen nyugvó adóreform, amely nemcsak az adók csökkentésére, hanem az adózók körének szélesítésére, valamint a befolyt adók hatékony és átlátható felhasználására koncentrál. Elengedhetetlennek tartják ezenkívül a foglalkoztatás növelését, amelynek egyik előfeltétele a közszolgálati munkahelyek megőrzése, bizonyos területeken azok bővítése.

Aláhúzzák: a SZEF nyitott az államreform minden kérdésének szakmai alapú vitájára, beleértve a központi és helyi közigazgatás, az egészségügyi és szociális ellátás, az oktatás és kultúra, a rendvédelem fejlesztésével, korszerűsítésével kapcsolatos kérdéseket is.

Az érdekképviselet az Orbán Viktornak írt levélben hangsúlyozza: tagszervezeteikkel együtt a különböző párbeszédfórumokon készek a konstruktív együttműködésre, az elvárásaikkal kapcsolatos szakértői szintű tárgyalásokra, és - akár több évre szóló - megállapodás megkötésére.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter