Megjelent: 12 éve

Szakmai díjakat osztott ki Dr. Lamperth Mónika

Szakmai elismeréseket adományozott Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a "Nemzeti Ünnep" alkalmából a tárca tegnap rendezett ünnepségén. Kiosztásra került többek közt a Munkaügyért Díj, a Pro Caritate Díj, valamint a Pro Familiis Díj.

Munkaügyért Díjban részesült a rendezett munkaügyi kapcsolatok kialakításában és annak megerősítésében több évtizeden át kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül Fürjes József, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. Üzemi Tanácsának elnöke; a foglalkoztatáspolitika területén másfél évtizeden át magas színvonalú szakmai hozzáértéssel, elhivatottsággal végzett kiváló munkája elismeréseként Dr. Juhász Károly, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szegedi Kirendeltség és Szolgáltató Központ igazgatója; és a munkaügyi hatósági ellenőrzés területén végzett kitartó és eredményes munkájáért, nagyfokú hivatástudattal kifejtett tevékenysége elismeréséül Kertész Sándor, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Észak-alföldi Munkaügyi Felügyelősége igazgatója.

Munkaügyért Díjat vehetett át továbbá több Keszthelyi Lajosné, Budapest, Főváros XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Iroda vezetője, Konkoly Kálmán, az INSTA Kft. (Budapest) ügyvezetője, Martonvári Imréné, a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Jogi és Igazgatási Osztály igazgatási csoportvezetője, valamint Tóvízi Ilona, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Társadalmi Párbeszéd és Civil Kapcsolatok Főosztály főosztályvezető-helyettese; az Országos Érdekegyeztető Tanács Kormányzati oldal titkára.

Pro Caritate Díjban részesült a nyugdíjas emberek élethelyzetének javítása érdekében végzett példamutató tevékenysége elismeréséül Dr. Balogh Tiborné, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Nyugdíjas alapszervezeti klub vezetője; három évtizeden át végzett kiemelkedő szaktanári munkája, több száz gyermek esélyegyenlősége és az életkezdéshez történő hozzájárulása, elhivatottsága elismeréseként Bán Mihály, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Aszódi Javítóintézete tanára; és a pszichiátriai betegek életkörülményeinek javítása, a lakóotthon létrehozása, a rehabilitációs intézményi foglalkoztatás megszervezése területén több mint két évtizeden át végzett eredményes, példamutató munkája elismeréséül Kun Rozália, a Vas Megyei Pszichiátriai Betegek Otthona (Sajtoskál) igazgatója.

Pro Caritate Díj további díjazottjai közé tartozik Lukács Márta Judit, a Budapest Főváros Önkormányzatának Gyermekotthona igazgatója, valamint Dr. Szűcs Péter, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Waltner Károly Otthon igazgató főorvosa.

Az ünnepségen a Pro Familiis Díj is kiosztásra került, a díjat Mátyás Endréné, Tapolca Város Önkormányzata Gyámhivatala nyugalmazott vezetője, és Mester Jánosné, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke vehette át.

Szociális Munkáért Díjban részesült Kovács Lászlóné, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Nyugdíjas Bizottsága elnöke a nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen és fáradhatatlan munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként.

Miniszteri Dicséret elismerésben részesült Fülöp István, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ humánpolitikai tanácsadó referense, Füzes Gábor, Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Titkársági és Igazgatási Főosztály igazgatási ügyintézője, Gál Ágnes, az Észak-magyarországi Regionális Képző Központ Szolgáltatási Osztálya instruktor-nyelvtanára, Horváth Károly, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Észak-alföldi Munkavédelmi Felügyelősége igazgatója, valamint Kovács-Berta Gabriella, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Humánpolitikai Osztály osztályvezetője.

Pécz Lajosné, a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi központ X., XVI., XVII., kerületi Kirendeltsége hatósági ügyintézője, Simor Péter, a Móra Ferenc Gyermekotthon (Nágocs) igazgatója, és Szabados Mónika, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Rehabilitációs Osztálya szakmai főreferense szintén Miniszteri Dicséretben részesült. Ahogy Szöllősi Józsefné, az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Debreceni Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerő-piaci és Pénzügyi Osztálya vezetője, Varga Sándorné, az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Tiszafüredi Kirendeltségének vezetője, és Vranesics Ágnes, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Koordinációs Szakállamtitkár Titkársága osztályvezetője is.

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Dr. Ferenczi Zsuzsanna, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Humán Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Központ jogásza, Némethné Tóth Margit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala vezető-főtanácsosa, valamint Vincze Tibor, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Piacfelügyeleti Főosztály főosztályvezető-helyettese.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott továbbá Együttesen kifejtett eredményes, példamutató szakmai munkájuk elismeréséül a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kiskőrösi Kirendeltség kollektívája (a szakmai elismerést átvette: Dr. Fröschl Péter kirendeltség-vezető), a Dél-alföldi regionális Munkaügyi Központ Szarvasi Kirendeltség kollektívája (átvevője Kepenyes András kirendeltség-vezető), illetőleg a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Modernizációs Programiroda Főosztály kollektívája, (a szakmai elismerést átvette: Papp Erika főosztályvezető).

Végül Miniszteri Elismerő Oklevél elismerésben részesült a hazai civil társadalom fejlesztésében, a közösségi munka elméleti-módszertani megalapozásában és gyakorlati fejlesztésében együttesen kifejtett kiemelkedő tevékenységük elismeréséül a Közösségfejlesztők Egyesületének kollektívája (átvevő Dr. Vercseg Ilona elnök), és az együttesen kifejtett eredményes, példamutató munkájuk elismeréséül a Siketek és Nagyothallók Somogy Megyei Szövetségének kollektívája (a szakmai elismerést átvette: Sándor János titkár).
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter