Megjelent: 12 éve

Szakmai díjakat osztott ki Dr. Lamperth Mónika

Szakmai elismeréseket adományozott Dr. Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter a "Nemzeti Ünnep" alkalmából a tárca tegnap rendezett ünnepségén. Kiosztásra került többek közt a Munkaügyért Díj, a Pro Caritate Díj, valamint a Pro Familiis Díj.

Munkaügyért Díjban részesült a rendezett munkaügyi kapcsolatok kialakításában és annak megerősítésében több évtizeden át kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül Fürjes József, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. Üzemi Tanácsának elnöke; a foglalkoztatáspolitika területén másfél évtizeden át magas színvonalú szakmai hozzáértéssel, elhivatottsággal végzett kiváló munkája elismeréseként Dr. Juhász Károly, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szegedi Kirendeltség és Szolgáltató Központ igazgatója; és a munkaügyi hatósági ellenőrzés területén végzett kitartó és eredményes munkájáért, nagyfokú hivatástudattal kifejtett tevékenysége elismeréséül Kertész Sándor, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Észak-alföldi Munkaügyi Felügyelősége igazgatója.

Munkaügyért Díjat vehetett át továbbá több Keszthelyi Lajosné, Budapest, Főváros XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Humánpolitikai Iroda vezetője, Konkoly Kálmán, az INSTA Kft. (Budapest) ügyvezetője, Martonvári Imréné, a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Jogi és Igazgatási Osztály igazgatási csoportvezetője, valamint Tóvízi Ilona, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Társadalmi Párbeszéd és Civil Kapcsolatok Főosztály főosztályvezető-helyettese; az Országos Érdekegyeztető Tanács Kormányzati oldal titkára.

Pro Caritate Díjban részesült a nyugdíjas emberek élethelyzetének javítása érdekében végzett példamutató tevékenysége elismeréséül Dr. Balogh Tiborné, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége Nyugdíjas alapszervezeti klub vezetője; három évtizeden át végzett kiemelkedő szaktanári munkája, több száz gyermek esélyegyenlősége és az életkezdéshez történő hozzájárulása, elhivatottsága elismeréseként Bán Mihály, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Aszódi Javítóintézete tanára; és a pszichiátriai betegek életkörülményeinek javítása, a lakóotthon létrehozása, a rehabilitációs intézményi foglalkoztatás megszervezése területén több mint két évtizeden át végzett eredményes, példamutató munkája elismeréséül Kun Rozália, a Vas Megyei Pszichiátriai Betegek Otthona (Sajtoskál) igazgatója.

Pro Caritate Díj további díjazottjai közé tartozik Lukács Márta Judit, a Budapest Főváros Önkormányzatának Gyermekotthona igazgatója, valamint Dr. Szűcs Péter, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Dr. Waltner Károly Otthon igazgató főorvosa.

Az ünnepségen a Pro Familiis Díj is kiosztásra került, a díjat Mátyás Endréné, Tapolca Város Önkormányzata Gyámhivatala nyugalmazott vezetője, és Mester Jánosné, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete elnöke vehette át.

Szociális Munkáért Díjban részesült Kovács Lászlóné, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Nyugdíjas Bizottsága elnöke a nyugdíjasok érdekében végzett önzetlen és fáradhatatlan munkája, példamutató tevékenysége elismeréseként.

Miniszteri Dicséret elismerésben részesült Fülöp István, az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ humánpolitikai tanácsadó referense, Füzes Gábor, Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Titkársági és Igazgatási Főosztály igazgatási ügyintézője, Gál Ágnes, az Észak-magyarországi Regionális Képző Központ Szolgáltatási Osztálya instruktor-nyelvtanára, Horváth Károly, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Észak-alföldi Munkavédelmi Felügyelősége igazgatója, valamint Kovács-Berta Gabriella, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Humánpolitikai Osztály osztályvezetője.

Pécz Lajosné, a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi központ X., XVI., XVII., kerületi Kirendeltsége hatósági ügyintézője, Simor Péter, a Móra Ferenc Gyermekotthon (Nágocs) igazgatója, és Szabados Mónika, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Rehabilitációs Osztálya szakmai főreferense szintén Miniszteri Dicséretben részesült. Ahogy Szöllősi Józsefné, az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Debreceni Kirendeltség és Szolgáltató Központ Munkaerő-piaci és Pénzügyi Osztálya vezetője, Varga Sándorné, az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Tiszafüredi Kirendeltségének vezetője, és Vranesics Ágnes, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium Koordinációs Szakállamtitkár Titkársága osztályvezetője is.

Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Dr. Ferenczi Zsuzsanna, a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Humán Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Központ jogásza, Némethné Tóth Margit, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala vezető-főtanácsosa, valamint Vincze Tibor, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Piacfelügyeleti Főosztály főosztályvezető-helyettese.

Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott továbbá Együttesen kifejtett eredményes, példamutató szakmai munkájuk elismeréséül a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Kiskőrösi Kirendeltség kollektívája (a szakmai elismerést átvette: Dr. Fröschl Péter kirendeltség-vezető), a Dél-alföldi regionális Munkaügyi Központ Szarvasi Kirendeltség kollektívája (átvevője Kepenyes András kirendeltség-vezető), illetőleg a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Modernizációs Programiroda Főosztály kollektívája, (a szakmai elismerést átvette: Papp Erika főosztályvezető).

Végül Miniszteri Elismerő Oklevél elismerésben részesült a hazai civil társadalom fejlesztésében, a közösségi munka elméleti-módszertani megalapozásában és gyakorlati fejlesztésében együttesen kifejtett kiemelkedő tevékenységük elismeréséül a Közösségfejlesztők Egyesületének kollektívája (átvevő Dr. Vercseg Ilona elnök), és az együttesen kifejtett eredményes, példamutató munkájuk elismeréséül a Siketek és Nagyothallók Somogy Megyei Szövetségének kollektívája (a szakmai elismerést átvette: Sándor János titkár).
  • 2019.10.18Office Fvck Up Day Az iroda költözés vagy átalakítás során elkövetett bakikról nem szoktunk beszélni, pedig ezekből a történetekből igazán sokat lehet tanulni. Éppen ezért 15 olyan előadót hívunk a nagyszínpadra, akik őszintén mesélnek az elbaltázott projektekről. Részletek Jegyek
  • 2019.11.14Munkajog a HR gyakorlatában Munkajogi ismeretek érthetően, rendszerezve, remek oktató tolmácsolásában! A jogszabályi naprakész tudás mellett a saját kérdéseire is választ kap. Képzésünk munkáltatói és munkavállalói oldalról is hasznos ismereteket nyújt. Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A keveset és a sokat keresőket is fenyegeti a kiégés

A WHO szerint a kiégés a kezeletlen és krónikus munkahelyi stressz eredménye. Kutatások szerint minél kevésbé hozhat valaki a saját munkáját... Teljes cikk

Vádat emeltek egy hódmezővásárhelyi tanár ellen

Vádat emeltek egy tanár ellen, aki eltörte egy diákja kezét idén tavasszal egy hódmezővásárhelyi általános iskolában - tájékoztatta a Csongrád... Teljes cikk

Az autóiparban elkezdték alkalmazni a 400 órás túlmunkát

Egyre több autóipari cégnél íratnák alá az évi 400 órás túlmunkáról szóló megállapodásokat, miközben hagyják elszivárogni a munkaerőt - írja a Nepszava. Teljes cikk