Megjelent: 9 éve

Szerdán tüntetnek a taxisok

Június 8-án délben korlátozott számú, taxis felvonulással egybekötött figyelmeztető demonstrációt tart az Országos Taxis Szövetség (OTSZ), a Taxi Fuvarszervező Társaságok Szövetségének (TFTSZ) és Budapest jelentősebb taxi-társaságainak vezetőinek támogatásával.

A demonstráció célja, hogy a szakmai és az érdekképviseletek, valamint a Főváros által kijelölt személlyel 72 órán belül kezdődjenek meg az érdemi tárgyalások az átfogó budapesti taxis reform megvalósításáról, mely érinti a rögzített hatósági ár bevezetését, a taxi-megállóhelyek számához és Budapest népességéhez illeszthető és alkotmányos létszám korlátozást, a piac védelmét, valamint a hatékony ellenőrzések bevezetését is alkalmazkodva a már jól működő európai nagyvárosok gyakorlatához igazodva.

Msáfelől a Liszt Ferenc repülőtéren kialakult áldatlan állapotok rendezésébe a főpolgármester megbízottja is kapcsolódjon be és képviselje az utasok és a többségben lévő tisztességes taxisok érdekeit.

Az Országos Taxis Szövetség Világgazdasághoz eljuttatott közleménye szerint nem pénzt és támogatást várnak Tarlós István főpolgármestertől és a Városháza képviselő testületétől, csupán arra kérik a főváros vezetőit, hogy olyan átfogó taxi-rendeletet alkossanak, amiben tisztességes módon szabályozzák a taxi-szolgáltatás teljes működését és annak ellenőrzését.

Világgazdaság
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter