Megjelent: 13 hónapja

Tévézés miatt jelentünk beteget a munkahelyen

Eddig úgy lehetett tudni, hogy a legtöbben arra hivatkozva vesznek ki betegszabadságot, ha másnaposok. A Guardian azt írja, egy új felmérés szerint az első helyen már nem ez az ok áll - adta közre a 24.hu.

A Radio Times felmérése alapján minden ötödik brit egyben akarja megnézni a sorozata összes részét, nem pedig hétről hétre megnézni egy-egy epizódot. Ezért inkább megvárják, hogy kijöjjön az összes rész, ami egy egész munkanapot is kiadhat időben.

A felmérésből, melyben 5.500 embert kérdeztek meg, kiderült, hogy 18 százalékuk kifejezetten azért jelentett beteget munkahelyén, hogy egyben végignézhessék kedvenc sorozatukat.

A binge-watch (egyben megnézni egy TV sorozatot, nem pedig hetente) 2013-ban jelent meg, amikor a Netflix lehetővé tette a nézők számára, hogy egyszerre nézhessék meg a House of Cards (Kártyavár) című sorozatot - írja a 24.hu.

A megkérdezettek 23 százaléka hazudott már arról, hogy látott egy adott műsort, azért, hogy ne lógjon ki a sorból, mivel mindenki más arról beszélt. Eközben a megkérdezettek fele azt mondta, hogy előfordult már, hogy egy ültükben végignéztek több mint nyolc órányi műsort, míg háromnegyedük azt a választ adta, hogy több mint négy órányi adást néztek meg egymás után.

A kutatók korábban megállapították, hogy ezek az emberek, akik többórányi sorozatot néznek meg egymás után, azok között valószínűbb a szorongás, a magas stressz és a depresszió.

24.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter