Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Thürmer: A Munkáspárt a dolgozó embert képviseli

A Magyar Munkáspárt igazi baloldali pártként nem a milliárdosokat, hanem a munkást, a dolgozó embert, a szegényt, a vesztest, a pályakezdőt, a munkanélkülit, a közmunkást képviseli. Erről Thürmer Gyula pártelnök beszélt kedden, a Kossuth Rádió országos listát állító szervezeteket bemutató műsorsorozatában.

A Munkáspárt vezetője azt mondta, az ajánlásgyűjtés közben az emberek elmondták neki a bajaikat, hogy "utálják a parlamenti pártokat". Úgy folytatta: "a Fideszt azért, mert diktátor, félelmet kelt ebben az országban"; a "szocialistákat és társaikat azért utálják, mert loptak, csaltak, korrumpálódtak, szétszedték ezt az országot. Nekik nincs közük a baloldalhoz".

Thürmer Gyula szerint az emberek azt is megértették, hogy nem várhatnak ajándékot, az az övék, amiért megküzdenek. "Ígérhet az Orbán, amit akar, ígérhet Mesterházy, ígérhet Gyurcsány, úgy sem váltják be", nem lett egymillió munkahely, nem lett jobb élet - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva a pártelnök azt mondta, "vállalja a fene a Kádár-diktatúra örökségét", ez egy olyan dolog, amit "az emberek agyába igyekeznek bebeszélni". Ugyanakkor azon a véleményen volt, hogy az emberek szívesen emlékeznek vissza arra az időszakra, mert jobban éltek. Hozzátette: a Munkáspártnak országszerte 33 egyéni jelöltje indul a választáson.

A HR Portal folyamatosan beszámol a választásokon induló pártok foglalkoztatással kapcsolatos ígéreteiről. Az Együtt PM kilenc hónapig adna munkanélküli segélyt. A DK kétkulcsos adót hozna. Az LMP növelné a minimálbért. Az SZMPP, Schmuck Andor pártja azt szertné, ha minden családban lenne legalább egy kereső.

A Fidesz, a KDNP, az MSZP és a Jobbik nem válaszolt szerkesztőségünk kérdéseire. Az MSZP terveiről közleményt adott ki, ebben százezres nettó minimálbért ígért.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Idén is keresik a felelősségteljes munkáltatókat

A pályázatra szeptember 30-ig lehet jelentkezni. Teljes cikk

Akár Brüsszel engedélye nélkül is megemeli a postások bérét a magyar kormány

Mindenképp megkapják a béremelést a postai dolgozók. Több mint 14 ezer munkavállaló részesülhet legalább 10 százalékos bérfejlesztésben. Teljes cikk

Kaotikus állapotra panaszkodik, petíciót indított a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete

A VPDSZ elnöke kilenc pontban fogalmazta meg a szakszervezet követeléseit. Teljes cikk