Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Tiszabőn is lesz Startmunka mintaprogram

A közfoglalkoztatás új rendszerében a Szolnok megyei Tiszabőn is elindul a Startmunka mintaprogram, miután Pintér Sándor belügyminiszter elfogadta Lengyel Györgyi megyei kormánymegbízott javaslatát - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

A projekt úgy valósul meg a halmozottan hátrányos helyzetű településen, hogy a Törökszentmiklós és Térsége Többcélú Társulás 56 ember közfoglalkoztatásához részesül támogatásban a Belügyminisztériumtól - olvasható a tájékoztatóban.

A közfoglalkoztatás keretében többek között folyamatosan karbantartják majd a 30 kilométer hosszan meglévő belvízi csatornahálózatot, valamint a települést övező 500 hektár nagyságú árvízvédelmi területet. Ezáltal a következő tiszai árhullám levonulása felgyorsítható, így Tiszabő és a környező települések árvízi veszélyhelyzete csökkenhet. A program során kitermelt fás- és lágyszárú növényzetet a későbbiekben a kazánprogramban használják fel.

A mintaprogram része, hogy a település közel 30, részben lebontott ingatlanát és 150 üres, beépítetlen, kommunális szeméttel szennyezett telkét megtisztítják, egyben eltüntetik az ottani illegális hulladéklerakó helyeket.

Az úgynevezett mezőgazdasági projektben pedig a közfoglalkoztatottak 5 hektáron fás szárú energetikai ültetvényt telepítenek, majd gondoznak. Sikeres megvalósítás esetén az ültetvényen termesztett növények 2012-től már biztosítani tudják a közintézmények fűtését, kiváltva ezzel a magas energiaköltségeket.

A programban közfoglalkoztatási jogviszonyt létesítők segély helyett közfoglalkoztatási bért kapnak. A szakképesítéshez kötött munkakörben dolgozók havi bruttó 78 ezer, míg a szakképesítéshez nem kötött munkakörben foglalkoztatottak bruttó 57 ezer forintot vehetnek fel.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter